Екологія

Використані маски та рукавички — рекомендації від офісу “Розумне довкілля”

Хмельницька міська інфекційна лікарня наразі є єдиним медичним закладом у місті, де перебувають хворі на COVID-19. Усі відходи, які мали контакт з хворими (відходи категорії В), інфекційна лікарня відправляє на утилізацію в село Осташки (Хмельницький район), де діє піч-інсинератор для спалювання медичних відходів.

А що робити хмельничанам з використаними масками та рукавичками? Адже в умовах, коли маски потрібно носити всім (хворим, потенційно хворим і здоровим) їх накопичується значна кількість. Втім використані засоби індивідуального захисту утилізовувати не можна, адже вони можуть містити інфекцію. Тому просимо маски, рукавички помістити в окремий пакет чи ємність і лише після цього викидати у смітник. Це убезпечить працівників КП “Спецкомунтранс” та запобігатиме тому, щоб птахи не розносили ці предмети на полігоні ТПВ.

Для тих, хто має ознаки ГРВІ чи інші захворювання, рекомендуємо ще й дезінфікувати маски та інші предмети, які збираєтесь викинути у смітник.

Важливо! Екобус НЕ прийматиме маски та рукавички, оскільки це програма збору небезпечних відходів і є чіткий перелік того, що може приймати Екобус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *