COVID-19

На Великодні свята від коронавірусу “згоріли” молоді хлопці

Трагедія сталася у селі Їжівці Сторожинецького району Чернівецької області. Похоронили двох братів — 19-річного Андрія та 24-річного Івана Фрунзе.

Хлопці потрапили до районної лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обидва мали високу температуру, двобічну пневмонію. На Великдень помер молодший брат, а через день не стало старшого.

Відомо, що хлопці могли підхопити недугу в свого найстаршого брата. У нього був діагностований коронавірус. Але він вже одужав та з лікарні повернувся додому. Після нього захворів середній брат.

“Це були такі хлопці, що досі ніхто не може прийти до тями, не віриться, що їх могло не стати. Здорові, молоді, дужі. З  порядної і працьовитої віруючої сім’ї. Старший Іван захворів ще 10 квітня, молодший — 17-го. Іван був у важкому стані, перебував на ШВЛ. В Андрія хвороба розвинулася ще інтенсивніше, його не стало менше, ніж за тиждень. Спочатку в старшого підтвердили коронавірус,  — коментує голова Чудейської ОТГ Анатолій Піцул. — Говорять, що ця недуга молодих не вражає. Виявляється, не так, хлопці нічим не хворіли, не мали жодних супутніх захворювань. І вони просто згоріли за кілька днів. В це дуже важко повірити, неможливо оговтатись”.

Похорон Андрія Фрунзе був запланований на 21 квітня. Та поки організовували церемонію, стало відомо про смерть ще й старшого брата.

“Хоронили обох одразу на кладовищі. До церкви не несли. Був священик. Прийшли і люди. Дотримувались дистанції, кожен мав засоби захисту. А не прийти неможливо було. Цих хлопців любили в селі. Ніхто слова поганого про них сказати не міг. Старший мав скоро одружитися. Це такий біль і сум для села, що неможливо передати”, — додає голова.

На похороні були присутні мати та найстарший брат покійних. Батько та бабуся зараз також у лікарні. У них теж підозрюють коронавірус. І вони обоє у важкому стані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *