Без категорії

Соціальне таксі: нові можливості

Автопарк соціального таксі поповнився ще двома спецавтомобілями.

Соціальне таксі — величезний крок до цивілізованого суспільства, адже люди з інвалідністю завжди зіштовхувалися з проблемою пересування: не кожен водій таксі приїжджає на виклики та погоджується допомогти.
В Хмельницькому ця проблема вперше зрушила з місця у 2016 році, коли в обласному центрі з’явився перший автобус для людей з обмеженими можливостями. Зателефонувавши попередньо на відповідний номер, прикута до візка людина могла скористатися його послугами. Це була велика подія у створенні рівних умов для життя людей з інвалідністю в громаді нашого міста.
Згодом перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями забезпечували в місті вже три спеціальні автомобілі. І ось 7 березня автопарк соціального таксі поповнився ще двома спецавтомобілями. Це стало можливим завдяки спільній ініціативі Хмельницької міськради, обласного благодійного фонду “Карітас” та волонтерського лідерського руху. Машини обладнані підйомним механізмом та місцем для тих, хто супроводжує людину на інвалідному візку.
За словами міського голови Олександра Симчишина, минулого року витрати з міського бюджету на послуги соціального таксі склали 780 тисяч гривень. Цього року видатки збільшили.
“З року в рік ми бачимо величезний попит на соціальне таксі. У 2019 році було надано 5 700 послуг людям, які цього потребують. Минулого року до категорій, які можуть користуватися послугами соціального таксі, ми додали також незрячих людей, — зазначає міський голова. — Цього року кількість одиниць транспорту збільшується ще на дві. Відповідно до збільшення кількості автомобілів міська рада збільшує й видатки. На 2020 рік у бюджеті на це закладено 840 тисяч гривень”.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *