Офіційно

Вічне слово Кобзаря

Разом зі світом Хмельницький відзначив 206-у річницю від дня народження українського духовного натхненника Тараса Шевченка.

Цього дня до головного монумента поету в сквер, названий на його честь, прийшли колони людей з квітами: представники міської й обласної влади, держустанов, громадських організацій, пересічні громадяни.
“Шевченко — наша душа, мудрість, сила. Нині звертаємо до нього свої погляди, з його ідеалами й помислами звіряємо свої кроки в утвердженні Української держави”, — зазначила керуючий справами міськвиконкому Юлія Сабій.
З нагоди вшанування днів народження та смерті видатного українця 10 березня в музеї історії міста відбувся театральний мистецький проєкт “Свою Україну любіть!”. Його організаторами стали працівники музею та члени міської громадської організації “Хранителі спадщини”.
З нагоди Шевченківських днів 10 березня у музеї історії міста відбулася ще одна вагома для міста і краю подія — відкриття постійно діючої експозиції заслуженого художника України, почесного громадянина міста Михайла Андрійчука “Шевченко на Поділлі”.
“Не кожен край може похвалитися, що на їхніх теренах бував сам Шевченко. Тому про цю подію маємо особливо пам’ятати. Виставка Михайла Андрійчука допоможе відтворити в уяві шевченківський візит. Гадаю, з часом, коли добудуємо нове приміщення музею історії міста, вона розправить крила і буде представлена помпезніше”, — зазначив начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков.
З нагоди Шевченківських днів у місті відбулися літературні читання його поетичної творчості в усіх культурних та освітніх закладах міста. Виставу “Не промовчи Шевченка у собі” у монотеатрі “Кут” зіграв народний артист України Володимир Смотритель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *