Місто і влада

Місто бере під своє крило відомчий дитсадок

Ще торік депутати Хмельницької міської ради надали згоду на передачу в комунальну власність дитсадка №55 “Сонечко”, що у провулку Козацькому, 47/2. Проте процес передачі цього дошкільного навчального закладу, який перебував на балансі акціонерного товариства “Хмельницьк-обленерго” дещо затягнувся через проблеми з документами.

Нині фахівці узгодили всю необхідну документацію і за процедурою питання про створення дошкільного навчального закладу №55 “Сонечко” та його статус затвердили на черговому засіданні міськвиконкому. Пропозицію розглянули і проголосували за неї одноголосно на сесії міської ради 4 березня.
За словами міського голови Олександра Симчишина, після того, як дитсадок ПрАТ “Хмельницькобленерго” перейде в комунальну власність міста, він як, і всі комунальні дошкільні заклади, стане безкоштовним для дітей.
“Наразі в “Сонечку” виховуються 79 діток. З 1 вересня додамо ще 50 місць. Купуємо нові меблі, плануємо відповідні ремонти”, — написав на своїй сторінці у Facebook міський голова. Також Олександр Симчишин, коментуючи новину в соцмережах, запевнив, що у вересні цього року відкриється дитсадок і в Лезневому, будівництво якого незабаром вийде на фінішну пряму.
Нагадаємо торік на Озерній відкрився новозбудований надсучасний дитсадок на 350 місць “Кобзарик”. А фінансування закладів освіти міста на 115,6 млн грн було більшим, ніж у 2018 році. 10,4 млн грн було спрямовано до їхніх фондів — 200 грн на учня (вдвічі більше, ніж у 2018 році) та 300 грн на вихованця дитсадка (на 100 грн більше, ніж у 2018 році). 8,6 млн грн спрямовано на підвищення оплати праці педпрацівників дитсадків, позашкілля, помічників вихователів, кухарів.
А всім педпрацівникам виплачено надбавку за сумлінну працю — 100% окладу.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *