Місто і влада

“Ветеранська чота”, підземний перехід та інше

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради, на якому розглянули 64 питання порядку денного.

Члени виконавчого комітету погодили Статут громадського формування з охорони громадського порядку “Ветеранська чота”, до складу якого входять ветерани російсько-української війни. Громадське формування створюється відповідно до Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”. Працюватиме воно на добровільних засадах. За словами завідувача відділу з питань мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Юрія Шкабури, нове громадське формування здійснюватиме охорону громадського порядку в місцях великого скупчення людей.
“На муніципальну дружину покладені інші обов’язки, а це громадське формування — це люди самі вирішили, що надаватимуть посильну допомогу місту”, — зазначив Юрій Шкабура. Водночас виконавчий комітет надав дозвіл міському комунальному підприємству по утриманню нежитлових приміщень передати на баланс комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг підземний перехід на вул. Кам’янецькій, 21/1а.
Також члени виконавчого комітету затвердили “Правила безпечної експлуатації обладнання дитячих та спортивних майданчиків у м. Хмельницькому”, які перебувають на балансі всіх підприємств, та підтримали проєкт рішення про внесення на розгляд сесії міської ради пропозицій щодо надання соціальних послуг Хмельницьким міським територіальним центром соціального обслуговування та Центром соцпідтримки та адаптації. Погодив виконавчий комітет й питання, які будуть винесені на розгляд наступної сесії, а саме розміщення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності у парках і скверах міста Хмельницького, а також питання про внесення змін до “Програми щодо забезпечення належних комунально-побутових умов засуджених та осіб, узятих під варту, які утримуються в Хмельницькому слідчому ізоляторі на 2017-2020 роки”, затвердженій на п’ятнадцятій сесії Хмельницької міської ради (мова йтиме про утеплення фасаду будівлі банно-прального комплексу та харчоблоку слідчого ізолятора).
Ще одним рішенням виконавчого комітету встановлено розмір внесків за заміну вузлів комерційного обліку споживачів комунального підприємства “Південно-Західні тепломережі”.
Частина питань стосувалася й призначення тимчасових автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування №№3, 7, 15, 17, 28, 32, надання дозволу громадянам на переведення садових у житлові будинки (загалом у місті вже переведено у житлові 1100 будинків) і на розміщення зовнішньої реклами, а також оренди комунальних приміщень, квартирного обліку, надання житла тощо.

Ольга Либа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *