Кримінал

За вбивство колишнього чоловіка жінка заплатила 4500 доларів США

Олена та Петро після весілля переїхали з Хмельницького до Рівного. Там і почали будувати спільне життя. Доки сімейний бізнес став приносити прибутки, з’їли не один пуд солі. І чим більше грошей капало на їхні рахунки, тим більше росли й потреби. Купували все найкраще і їли все, що найсмачніше. Одним словом, ні в чому собі не відмовляли. Здавалось, що ще для щастя треба: розкішний будинок, в якому не має хіба що пташиного молока…
Та згодом захотілось “високого”, а воно в кожного своє. Тож стосунки у пари почали псуватися, згодом подружжя вирішило розлучитись, бо обоє збагнули, що не сходяться характерами. Та якщо для простих смертних розлучення — болючий і складний процес, то для бізнесменів — пекельні муки, адже спільно нажите майно потрібно ділити. А як його поділити, якщо то сімейний бізнес, до якого прикипів душею, а ще авто, будинок інші статки?..
Надивившись детективів, Олена вирішила діяти навипередки. Спочатку хотіла вбити чоловіка сама, а потім передумала і почала шукати кілерів, аби вкоротили чоловікові віку. Лише за таких умов усе майно перейшло б до її рук. Аби все пішло за планом, грошей вирішила не економити. Життя колишнього чоловіка оцінила в 4,5 тисячі доларів. Саме таку суму пообіцяла заплатити найманцям, якщо справу доведуть до кінця.
Далі все відбувалось, як у кіно.
Співробітники СБУ провели інсценування вбивства підприємця, а для надання доказів “ліквідації жертви” було відзнято постановочне відео. Затримали замовницю в Рівному поруч із її будинком під час передачі “кілеру” грошей.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 14 п. 6 та 11 ч. 2 ст. 115 (підготовка до замовного вбивства з корисливих мотивів) КК України, нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу затриманій. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років. Так що тепер в Олени інші проблеми. Принаймні про поділ майна їй доведеться забути.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *