Культура

Хмельничанка — на відборі “Євробачення”!

П’ять років тому випускниця Хмельницького музичного училища ім. В.Заремби Марина Круть в інтерв’ю для “Проскурова” сказала: “Хочу бути музикантом європейського рівня”. Багато хто з артистів-початківців за цей час могли б зрадити мрію, але не Марина. Дівчина наполегливо працювала, віддавалася творчості на всі сто. Переїхавши до столиці, потрапила до фіналу співочого телевізійного конкурсу “Голос країни”, а це вже великий успіх для молодого артиста.
З тих пір Марина все частіше з’являється на телебаченні, радіоефірах, презентує нові пісні, у неї беруть інтерв’ю, як у справжньої знаменитості.
Нині землячку чекає ще одна цікава творча пригода, випробування, яке знову підносить її на вищий рівень професійності. Співачка потрапила до півфіналу національного відбору на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення”. В суботу, 8 лютого, хмельничани зможуть побачити її виступ у прямому ефірі на телеканалах СТБ і UA:Перший. Виступатиме KRUTЬ під номером 4.
На конкурсі дівчина представлятиме свою нову пісню “Ninety nine” (у перекладі — “99”). Йдеться в ній про те, що кожен може раз упасти, але завжди знайдеться 99 причин піднятися. Пісня досить вдало відображає характер дівчини і є гарним посланням людству. Композиція — повна щирості й особистих переживань.
“Створили її разом із моїм наставником і вчителем Мішею Клименком, в музичних колах відомим як Adam. Він був саунд-продюсером мого альбому “ALBINO”. Якось під час осіннього туру, замість відпочинку, заїхали на студію в перерві між концертами. Я була дуже виснажена, але Міша підтримав мене й надихнув на нову пісню, писалося нам дуже легко”, — розповідає Марина.
Візитівка молодої артистки — бандура. Сучасні мотиви, власні почуття дівчина витончено огортає музикою народного інструменту. Її виступи — не награна пропаганда національної культури, а цілком природно передана піснями та музикою натура сучасної українки.
Власними виступами співачка довела, що бандура — не інструмент з минулого, він завжди актуальний.
“Чимало молодих артистів віддають перевагу сучасним інструментам, які можуть видавати будь-які звуки, але так загадково й чарівно, як бандура, вважаю, не звучить жоден. Володіти цим інструментом не просто, але нині пальці вже самі інтуїтивно рухаються струнами, коли пишу мелодії до пісень. Мрію, що на “Євробаченні” моя бандура стане візитівкою України”, — додає дівчина.
Участь у відборах на конкурс “Євробачення” Марина Круть вважає безцінним досвідом, дуже вдячна усій своїй команді, з якою готується до виступів.
Взагалі, особливість вдачі артистки — вміння згуртовувати навколо себе людей, які вірять у неї, в її хист і харизму. Тож, хмельничани, підтримаймо землячку у національному відборі SMS повідомленням, яке, ймовірно, може стати вирішальним голосом. Сподіваємося, Марина Круть стане другою хмельничанкою на європейському музичному конкурсі після народного артиста України Олександра Пономарьова.
Цьогоріч долю всіх конкурсантів вирішуватиме журі, до складу якого входить і тренерка проєкту “Голос країни” Тіна Кароль. Співачка єдина зі складу, хто не обрав Марину Круть на сліпих прослуховуваннях. Тоді Марина Круть обрала зіркового тренера Монатіка. Сподіваємося, Марина зміцніла професійно й тепер переконає відому співачку, яка на “Євробаченні” стала сьомою, що варта участі в цьому конкурсі. Також свій вердикт KRUTЬ винесуть члени журі — генеральний директор “Хіт FM” Віталій Дроздов та відомий співак Андрій Данилко, який на “Євробаченні-2007” посів друге місце.
Серед суперників Марини Круть на цьогорічному відборі — відома співачка, яка також співає в народній манері, — Катя Chilly.
Нагадаємо, “Євробачення-2020” відбуватиметься в Роттердамі (Нідерланди) 12,14 та 16 травня.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *