Сьогодення

Подарунки до свята

Школа №32 отримала відзнаку від міжнародного фонду “Об’єднання світових культур”

Святий Миколай приходить до дітей усіх країн світу, до слухняних і не дуже. І найбільше подобається йому, коли діти навзаєм дарують радість, діляться талантами. Веселе свято до Дня святого Миколая підготували у Хмельницькій СЗОШ №32, де навчаються зокрема й особливі діти.
За словами директорки школи Наталі Красицької, нині під її турботливим крилом 105 вихованців — від першокласників до десятикласників з порушеннями інтелектуального розвитку: синдромом Дауна, аутизмом, а також вадами зору та слуху. Кожен із них потребує індивідуального підходу в навчанні, доброти, терпіння й уваги. Незважаючи на вади розвитку, учні СЗОШ №32 засвоюють навчальну програму, розвивають свої таланти. Їх продемонстрували на святковій виставі 19 грудня. Згуртувавши батьків, братиків і сестричок, вчителів, діти зі сцени розповіли, як святкують Миколая в різних країнах світу. А ще виконували “дикі танці”, перевтілившись у представників африканських племен, демонстрували китайську композицію з віялами, запальний грузинський танок… Зал не шкодував оплесків. Діти не забули й про рідні традиції: народні пісні і національні танці. За талантами дітей спостерігали святкові янголи, які вирішили: кожен учасник заслужив на подарунок.
Пакунки солодощів для школярів з особливими потребами підготувала міська рада. На святкуванні їх дарувала заступник міського голови Галина Мельник. Дітям, батькам та вчителям вона зичила здоров’я, терпіння й розуміння одне одного. Каже, до свята Миколая від міськради отримали подарунки тисячі дітей: діти з малозабезпечених, багатодітних та родин учасників АТО (ООС), а також діти-сироти. Адже в цей день має усміхнутися кожна дитина, забуваючи про всі негаразди.
У СЗОШ №32 подарунки отримали не лише школярі, а й сам заклад. Так, на шкільне свято завітала волонтер міжнародного фонду “Обʼєднання світових культур” — продюсер телеканалу АТН, журналіст, громадський діяч Олена Царенко. Педагогічному колективу школи від благодійного фонду вона вручила відзнаку за внесок у розвиток соціалізації, адаптації дітей з особливими потребами та за розвиток інклюзії в Україні.
“Фонд, який представляю, опікується людьми, а особливо дітьми з вадами здоровʼя. Щороку він моніторить освітні заклади для дітей з особливими потребами по всій країні. Цьогоріч однією з кращих в Україні стала Хмельницька СЗОШ №32. Тут якісно навчають дітей з особливими потребами, соціалізують та готують їх до самостійного життя. У школі отримують якісну психологічно-педагогічну допомогу не лише школярі, а й їхні рідні. А це дуже важливо: дбати про особливу дитину, обʼєднавши турботу педагогів і батьків. За 47 років існування СЗОШ №32 постійно розвивається, осучаснює освітні послуги. Вручення школі відзнаки від фонду “Обʼєднання світових культур” означає початок тісної співпраці й благодійної підтримки. Вже незабаром відзнака фонду для школи доповниться подарунком — інтерактивною дошкою. А також фонд допоможе зі спеціальним обладнанням класів для навчання особливих дітей.
Отримають подарунки від фонду й школярі-учасники міського конкурсу малюнка “Проскурів очима дітей”. Далі благодійна допомога надаватиметься за потребами школи”, — зазначає Олена Царенко.
Директорка школи Наталя Красицька надзвичайно вдячна за підтримку міжнародному фонду, а також міській раді, яка допомогла зробити цей навчальний заклад одним із кращих в Україні.
Уже наступного року в школі сподіваються на облаштування нового спортивного майданчика в рамках спортивної програми міської ради.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *