Офіційно

Розумне довкілля, “шлюб за вигодою” та нагороди

24 грудня відбулася позачергова 36-та сесія Хмельницької міської ради

У ході позачергової 36-ї сесії міської ради депутати розглянули 33 питання порядку денного. Коментуючи результати роботи сесії перед журналістами, міський голова Олександр Симчишин виокремив кілька основних рішень.
Серед них — надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади села Давидківці, Давидковецької сільської ради до Хмельницької міської об’єднаної територіальної громади. Нагадаємо, попередньо у двох територіальних громадах відбулося громадське обговорення. Жителі обох тергромад підтримали пропозицію про об’єднання.
“Процес об’єднання розпочався ще понад рік тому, наші представники брали участь у сесіях Давидковецької сільської ради, відповідали на питання, сільський голова спілкувався з депутатами, відповідаючи на їхні запитання. Ми дуже довго, не те, щоб вагалися, ретельно зважували, наскільки це потрібно. Можу сказати, що це місту вигідно, як і вигідно селу Давидківці, — зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. — Це довгострокові питання розвитку економіки, появи нових інфраструктурних об’єктів, будівництва, містобудування. Саме тому це рішення, на мою думку, є правильним. Чи буде воно реалізоване — наразі важко сказати, тому що з наступного року може вступити в дію примусове об’єднання і Хмельницький може бути “одружений” не за вигодою, а через нав’язування і політичні мотиви, як нам це зараз хочуть зробити”.
Також депутати затвердили Програму поводження з побутовими відходами у місті Хмельницькому — Програму “Розумне довкілля Хмельницький” на 2020 рік, яка передбачає створення системи комплексного поводження з побутовими відходами у нашому місті. Зокрема, розширення існуючого полігону, встановлення системи сортування ТПВ, будівництво сміттєпереробного комплексу ТПВ, відкриття центрів збору негабаритних та будівельних відходів тощо.
“Це надзвичайно важлива програма, тому що вона пов’язана з реконструкцією міського діючого полігону твердих побутових відходів, а ми вже на це передбачили кошти у бюджеті міста на 2020 рік. Ця програма також пов’язана з будівництвом сміттєпереробного комплексу, і ми теж уже передбачили частину співфінансування у бюджеті 2020 року. Загальна сума, яку ми вже виділили, складає 9,6 мільйона гривень. Тепер є програма, є механізм фінансування, далі рухаємося, аби реалізувати концепцію “Розумне довкілля”, — наголосив очільник міста.
Під час пленарного засідання ухвалено також рішення про призначення персональних стипендій Хмельницької міської ради для провідних митців і викладачів шкіл естетичного виховання міста Хмельницького на 2020 рік. Згідно з рішенням сесії міської ради 20 кращих майстрів (14 педагогів шкіл естетичного виховання та шість провідних митців міста), чия творча робота здобула широке визнання і служить збагаченню духовності та примноженню культурних цінностей, впродовж наступного року, з 1 січня до 31 грудня, отримуватимуть персональні стипендії. З ініціативи міського голови два роки тому сталу ставку вирішили змінити на змінну, яка постійно зростатиме. Тепер за свої здобутки провідні митці та викладачі шкіл естетичного виховання отримуватимуть 50% прожиткового мінімуму. З січня прожитковий мінімум зросте, а, отже, підвищиться сума стипендії.
“Також ми потішили обдарованих митців і діток. Вони традиційно отримають стипендію. Ми проголосували за це рішення зараз, щоб вони вже з січня 2020 року могли її отримувати”, — зазначив Олександр Симчишин.
Ухвалили й рішення, що стосується земельної ділянки на вул. Панаса Мирного, 38/1.
“На цій земельній ділянці два тижні тому були спроби встановити будівельний паркан. Закінчується термін оренди землі і ми цю земельну ділянку передаємо у постійне користування комунальному підприємству по зеленому будівництву та благоустрою міста під сквер, об’єднуємо її з відведеною раніше під сквер ділянкою — 13 і 14 соток, і будемо мати 27 соток скверу, зелених насаджень. Цим ми унеможливлюємо будь-яке будівництво там у майбутньому. Це — воля людей і міської ради. Це — максимально правильне рішення”, — наголосив міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *