Сьогодення

Поспішаючи до хмельничан, Миколай помолодшав

Обійшовши всі домівки міста, святий Миколай вирішив відсвяткувати свій день на сцені просто неба біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Найбільшим здивуванням для малечі й дорослих було те, що цьогорічний Святий помолодшав на років 50. У модному костюмі національних синьо-жовтих кольорів з темними окулярами, Святий Миколай закликав публіку святкувати сучасніше.
“Україна молодшає, Хмельницький молодшає, тож і я вирішив помолодшати”, — сказав іменинник. До себе на свято, щоб було веселіше, запросив чудотворців, які приносять взимку подарунки дітям у різних країнах світу.
Першим у гості до українського Святого Миколая прийшов західноєвропейський та північноамериканський Санта Клаус. Походить казковий герой з Нідерландів. Традиційно потрапляє до малечі на упряжі оленів через димар. На сцену Хмельницького також прибув зі своїми буйнорогими пустунами, яких не міг вгомонити, називаючи поіменно: Стрімкий, Танцюрист, Баский, Сварливий, Комета, Купідон, Грім і Блискавка.
Трохи згодом у Хмельницький із Фінляндії прибув тамтешній святий з подарунками Йолопуккі. Його помічники — гноми. Йолопуккі має дружину Муорі, яка уособлює зиму. Привіт від неї передав усім хмельничанам.
Французи в наше місто прислали свого бородатого Пер-Ноеля. Дарунки французьким дітям на свято він почав роздавати у Лотарингії, а нині його територія — вся Франція.
Прибули до нас у місто й ірландський Даїді Наноллаіг, монгольський Увлин Увгун, Святий Мікулаш з Чехії та святі з інших країн світу. Цікаво, що чеський Мікулаш, замість звичних для українських неслухняних дітей різочок, на свято юним чехам, які вели себе нечемно, приносить сиру картоплину або вуглинку.
Кожен казковий герой-іноземець на хмельницьку сцену приводив за собою свиту, котра виконувала національні танці. Навеселившись, чудотворці розважалися, кидаючи сніжками в публіку під сценою.
Свято продовжилося виступами юних зірочок Хмельницького. Власну авторську пісню про зиму виконала студентка музичного коледжу ім. В.Заремби Дарина Ільницька.
“Готуючи свято, хотіли, щоб публіка більше дізналася про казкових героїв, які дарують гостинці взимку в інших країнах світу. Сучасну постановку свята доповнили спецефектами: вогнями та блискітками. Гадаю, всім сподобалося”, — зазначив начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков.
Завершилося святкове дійство запрошенням малечі на Гостину до Святого Миколая, яка діятиме щоденно з 20 грудня до 9 січня з 17.00 до 19.00 (крім 31 грудня, 6 і 7 січня) біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. У своїй хатині Святий Миколай пригостить кожну дитину солодким подарунком.

Маоина Зіновєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *