Соціум

Втрати та чергове перемир’я

14 грудня у Старій Синяві прощалися з Андрієм Дзюбою. 26-річний боєць 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади загинув 11 грудня під час виконання службових обов’язків у районі Новотроєцького Донецької області.

Провести земляка в останню путь прийшли кілька тисяч жителів містечка, його бойові побратими, родичі. В чоловіка залишилися молода дружина і донька, якій ще не виповнилося 10 місяців.
“Це мій двоюрідний брат… Я теж був в АТО, а він дивився на нас, старших, і теж хотів змужніти на війні”, — з гіркотою ділиться голова спілки учасників АТО Старої Синяви Віталій Бакун.
До слова, штаб ООС у зведенні про ситуацію на Донбасі за 11 грудня не повідомляв про загиблих, лише про постраждалих. Зокрема, внаслідок ворожих обстрілів окупантів двоє бійців отримали поранення. Нагадаємо, 9 грудня під час “нормандського саміту” збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції ООС з гранатометів, кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано також ворожий вогонь з озброєння БМП. Загинули три військовослужбовці. Наразі на лінії бойового зіткнення російсько-окупаційні війська продовжують обстріли.
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що нове перемир’я на Донбасі можуть оголосити 20 або 21 грудня. Не виключено, що воно знову буде суто декларативним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *