Сьогодення

Убитий за мову!

Хмельничани долучилися до загальноукраїнської акції

30 листопада двоє підлітків українофобів у Бахмуті жорстоко побили українця Артема Мирошниченка за те, що спілкувався українською мовою. Артем впав у кому на тиждень і 6 грудня помер.

Нападників знайшли. Один зареєстрований на окупованій території, раніше уже відбував покарання за злочин, нині під вартою. Іншого протримали в ізоляторі протягом 3 днів і відпустили додому за рішенням суду (з української він, до речі, посмів знущатися навіть в суді: вимагав перекладача з української, заявляючи, що в його регіоні “всє гаварят на русскам”, і тим самим підтвердив, що скоїв вбивство саме за мову).

“9 грудня мало відбутися судове засідання щодо зміни запобіжного заходу для вбивці Артема. Неповнолітньому українофобу мали змінити домашній арешт на тримання під вартою. Проте о пів на третю надійшло повідомлення, що суд заміновано. Нелюд залишився на волі. 11 грудня засідання суду щодо зміни запобіжного заходу відразу зробили закритим!

Президент зобов’язаний був узяти цю справу під особистий контроль і забезпечити якнайшвидше розслідування, проте досі не спромігся згадати Артема і словом. Промовчав і його Голова ВРУ, і його парламентська монобільшість”, — каже Голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

Аби надати справі суспільного розголосу та не дати убивцям уникнути справедливого покарання 11 грудня “Свобода” ініціювала загальноукраїнську акцію “Убитий за мову”. Свободівці пікетували Міністерство внутрішніх справ у Києві та обласні управління нацполіції по всій Україні з двома вимогами:

— кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі;

— закрити КПВВ на московсько-українському кордоні у зв’язку з тим, що один із убивць зареєстрований на окупованій Московією території.

Долучилися до акції й хмельничани. Під стінами ГУ Національної поліції в Хмельницькій області вшанували пам’ять Артема Мирошниченка та вимагали справедливого покарання для вбивць патріота.

“Неважливо, де такий злочин стався, відреагувати повинна вся країна. Змовчимо зараз, а далі що? Вбиватимуть за те, що українець?! Невже історія нас нічому не вчить? З початку війни Артем і його рідні перейшли на українську мову, всіма силами допомагали нашим військовим, брали участь в патріотичних акціях. А двоє малолітніх українофобів позбавили його життя. Зараз є всі ознаки того, що справу “спускають на гальма”, тому ми вийшли під стіни облполіції”, — прокоментував керівник обласної “Свободи” Олег Лопатовський.

Відповідні акції відбулися і в інших містах на Хмельниччині, зокрема Кам’янці-Подільському та Шепетівці.

Лідер націоналістів Олег Тягнибок заяивляє, що в партії справу тримають на контролі, а злочинцям уникнути справедливого покарання не вдасться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *