Місто і влада

Коротко про головне

Депутати вітали ветеранів

У День Конституції України ветеранів первинної організації Південно-Західного мікрорайону, що діє тут при УМК, привітали голова ветеранської первинки Григорій Прибит, депутати Хмельницької міської ради Віталій Діденко і Станіслав Мельник. Член фракції “Свобода” у міській раді, кандидат у депутати Верховної Ради, який балотується по 187 виборчому округу, Віталій Діденко розповів про успіхи Хмельницького в розв’язанні економічних та соціальних проблем, а також своє бачення подальшого розвитку України. Присутні оплесками підтримали молодого політика в його прагненні працювати на благо народу. Голова міської ради ветеранів Гаптульмунір Садиков, депутат міської ради Станіслав Мельник, керівник волонтерського центру “Пенсіонер” Валентина Коляденко, члени комітету ветеранської організації подякували Неонілі Харченко за багаторічну волонтерську працю і вручили їй подарунок.

Буде змінено рух транспорту

У зв’язку з виконанням КП “Хмельницьк-водоканал” робіт із заміни аварійної ділянки водогону на перехресті вул. С.Бандери та вул. М.Мазура з 2 до 20 липня будуть виконуватися будівельно-монтажні роботи. У цей час буде обмежено рух приватного та громадського транспорту на проїзній частині дороги та перекрито виїзд автотранспорту з вул. М.Мазура на вул. С.Бандери.
Тролейбусні маршрути №№8а, 11, 11а, 12 та 18 здійснюватимуть рух через вул. Зарічанську, Старокостянтинівське шосе, проспект Миру.
Тролейбуси маршруту №1 робитимуть розворот через зупинку “Автостанція №1”, рух на маршруті №1а скасовується. Автобусні маршрути курсуватимуть у звичайному режимі руху.

Стартувала вступна кампанія

З 1 липня у Національній академії Держ-прикордонслужби України розпочалися вступні випробування для абітурієнтів. Першими конкурсні перегони долатимуть кандидати за рівнем вищої освіти бакалавр за спеціальностями: безпека державного кордону, право, правоохоронна діяльність, філологія (англійська та німецька мови), психологія, автомобільний транспорт і телекомунікація, обсяг державного замовлення у 2019 році складає 400 місць. Цьогоріч для цих вступників випробовування триватимуть з 1 до 13 липня.
З 23 до 30 липня проходитимуть вступні випробовування офіцери, які здобуватимуть вищу освіту за спеціальностями: для магістрів — безпека державного кордону, військове управління, автомобільний транспорт, правоохоронна діяльність, планований обсяг державного замовлення 50 місць денної форми навчання та 65 — заочної.
Для кандидатів до вступу на очну та заочну форми навчання за кошти фізичних, юридичних осіб для здобуття ступеня вищої освіти бакалавр, магістр вступні випробовування триватимуть з 10 липня до 15 серпня.

Нові тарифи на тепло

Виконком Хмельницької міськради планує запровадити нові тарифи на виробництво теплової енергії з використанням альтернативних джерел енергії МКП “Хмельницьктеплокомуненерго”. Відповідний проект рішення з’явився 1 липня на сайті міськради.
Пропонується визначити такі тарифи на виробництво теплової енергії:
для населення — 1283,12 грн./Гкал з ПДВ,
для бюджетних установ — 1321,07 грн./Гкал з ПДВ.
Нагадаємо, що з початку 2019 року в Хмельницькому вартість 1 Гкал для населення становить 1480,92 грн. з ПДВ, для бюджетних установ — 1511,02 грн. з ПДВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *