Місто і влада

Економічний націоналізм та соціальна справедливість

У центральній міській бібліотеці 20 травня відбулася презентація книги “Економічний націоналізм та соціальна справедливість”. Книга стала напрацюванням VІ Бандерівських читань. У ній містяться статті провідних вчених і дослідників економічного націоналізму, аналіз світового досвіду, рецепти всебічних, структурних соціально-економічних реформ в Україні.
Модерував захід Юрій Сиротюк, народний депутат VІІ скликання від ВО “Свобода”, директор Недержавного аналітичного центру “Українські студії стратегічних досліджень”, автор численних публікацій у сфері геополітики та безпекових питань, організатор щорічної міжнародної конференції “Бандерівські читання”, а презентував її Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.
Ідейно наслідуючи ОУН, сучасні дослідники та практики кінцевим результатом реформ визначають соціальну та національну справедливість, яка дозволить нації нарешті зреалізувати успішний проект Української самостійної соборної держави.
“В Україні намагаються створити ілюзію, що є лише два економічні полюси: державний соціалізм та ультралібералізм. Світовий досвід свідчить, що провідні країни світу давно відмовилися або активно відмовляються від цих економічних крайнощів та обирають шлях економічного націоналізму. Саме цей шлях забезпечує успіх економічного прориву країн, що розвиваються, та закріплює економічне панування провідних країн. Економічний націоналізм виходить передусім з довгострокових інтересів нації як спільноти, а не з егоїстичного пориву до наживи окремих її одиниць, з засад забезпечення самодостатності та економічної безпеки держави, гармонійного перерозподілу національного продукту”.
У книгу також увійшли кращі роботи міжнародного конкурсу для молодих науковців на тему: “Економічний націоналізм як формула українського прориву”, в яких розкриті питання інвестиційної політики, розвитку малого та середнього підприємництва, міграції трудових ресурсів, національних економічних інтересів.
Окремим блоком представлене практичне втілення засад економічного націоналізму — досвід міських голів-націоналістів Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького.
Про те, як працює економічний націоналізм у Хмельницькому, розповів міський голова Олександр Симчишин.
“Хмельницький — місто малого та середнього бізнесу. Кожен п’ятий дорослий його мешканець дотичний до сфери підприємництва. Здебільшого — це самодостатнє успішне населення. Завдяки такому статусу місто посідає друге місце в країні за обсягом сплати єдиного податку. Своєю роботою ми показуємо приклад, як місто може бути успішним, підтримуючи і лобіюючи своє. Головна мета нашої роботи — не так залучити іноземні інвестиції, як підтримати українські та власне хмельницькі підприємства. Для цього розробили цілу низку заходів, які впроваджуємо з року в рік”, — каже міський голова-націоналіст.
Окрім цього, матеріали книги включають доробок науковців, політиків, молодих дослідників, учасників російсько-української війни.

Анна Мунько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *