Сьогодення

“Нова пошта” запустила ХІТ

Хмельницький інноваційний термінал стане ключовим об’єктом для логістичної кампанії в Західній Україні

Забудовником терміналу площею 7,7 тисячі квадратних метрів була відома хмельницька компанія ТОВ “Будівельний Альянс Груп” (генеральний директор Іван Крутилко), а постачальником будівельних матеріалів — завод ТДВ “Хмельницькзалізобетон”. Від закладення першого каменю в квітні 2018 року до першого тестового запуску, який здійснено у березні 2019-го, минуло менше року.

“Нова пошта” вклала в цей об’єкт майже 10 мільйонів євро інвестицій. На терміналі будуть сортуватися і відвантажуватися посилки для 71 населеного пункту по всій Україні: міжрегіональні напрямки (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Луцьк, Тернопіль, Чернівці), міські і в межах регіону (Староконстянтинів, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Красилів, Дунаївці, Деражня та всі відділення Хмельницького).

Термінал оснащений висококласним обладнанням нідерландської компанії Vanderlande, потужністю 8,5 тисяч посилок на годину. Загальна потужність ХІТ — 14 тисяч посилок за годину, швидкість скачування сканером — три секунди. Автоматичне сортувальне обладнання — української фірми СМС. Посилки з сортувальної стрічки завантажуватимуться безпосередньо в автомобілі з допомогою спеціальних конвеєрів. Це зробить сортування ще більш надійним.
Як повідомив співвласник компанії В’ячеслав Климов під час прес-конференції, “Нова пошта” постійно інвестує в інновації, щоб забезпечити максимально якісну і швидку доставку посилок та вантажів кожному мешканцю України, адже кількість відправлень зростає щорічно на 20-25%. Співвласник компанії наголосив, що інвестиції “Нової пошти” в розвиток складають не менше 60% її прибутків. Найбільшою цінністю компанії є його працівники. В новозбудованому терміналі створено максимум зручностей для персоналу: є велике та світле приміщення для прийому їжі, оснащене холодильниками, кавомашиною, мікрохвильовкою і т.д.; кімната для зберігання одягу, а також сучасні душові та санвузли. Кожному працюючому гарантовано гідну заробітну плату та соціальний пакет.
У найближчі п’ять років “Нова пошта” планує відкрити ще шість терміналів у різних містах. Співвласник компанії Володимир Поперешнюк провів екскурсію новозбудованим об’єктом, познайомивши з виробничими процесами: від прибуття посилки на термінал до відправки адресату. Присутні мали можливість переконатися, що посилка перебуває на лінії всього дві хвилини, рухаючись зі швидкістю 14 кілометрів на годину. Володимир Поперешнюк поінформував, що компанія “Нова пошта” є лідером логістичного ринку, який забезпечує легку доставку кожному клієнту — у відділення, поштомати, за адресою — і дозволяє тисячам підприємців створювати й розвивати бізнес не лише в Україні, а й за кордоном. Мережа компанії налічує більше 3000 відділень, а кількість відправлень лише за минулий рік склала понад 174 мільйони. За три місяці цього року компанія відкрила 164 нові відділення у 89 населених пунктах України. Минулого року компанія перерахувала в бюджет держави понад три мільярди гривень.


“Відкриття терміналу ХІТ — справжня подія не тільки для Хмельницького, а й усієї області, — наголосив у своєму вітанні міський голова Олександр Симчишин. — Велике задоволення бачити готовий об’єкт. Бо це — демонстрація розвитку, демонстрація потенціалу, свідчення того, що Україна змінюється завдяки активним та ефективним людям. Для Хмельницького — це велика подія, бо згідно зі Стратегією розвитку до 2025 року ми намагаємося позиціонувати себе як місто інновацій, як місто, яке допомагає тим, хто розвиває інноваційні технології. Хмельницький отримує найефективнішу вигоду для себе — нові робочі місця, достойні заплати, високі стандарти якості роботи, а також збільшення надходжень у бюджет міста”.
Міський голова передав подарунок співвласнику “Нової пошти” — картину з краєвидами Хмельницького. Натомість В’ячеслав Климов пообіцяв допомогу місту в розвитку його велоструктури — 1000 велопарковок.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *