Місто і влада

Хмельницький приймав Всеукраїнський конкурс професійної майстерності “Прорив легкої промисловості України”

Конкурс проводиться четвертий рік поспіль. Організаторами виступають “Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України” разом з Асоціацією швейних училищ при підтримці МОН України і популяризує професійну освіту та робочі спеціальності.

Кожен рік він проходить за підтримки місцевої влади в різних містах, зокрема у Києві, Львові та Харкові. Хмельницький був обраний, бо є другим містом у країні за кількістю підприємств легкої промисловості.
Під час прес-конференції для ЗМІ Хмельницький міський голова Олександр Симчишин зауважив: “Не секрет, що для нашого міста легка промисловість і безпосередньо швейна галузь є доволі впливовою для економічного розвитку міста й регіону. Відтак ми всіляко підтримуємо наших швейників. Зокрема створено Лігу швейників, куди увійшло понад 30 підприємств. Наразі працюємо над створенням кластера наших “весільників”. Опрацювали положення про відшкодування витрат виробничників від участі в різних всеукраїнських та міжнародних виставках…”. Мер міста поінформував також про підтримку реформування закладів профтехосвіти, аби надати їм максимальної практичної значущості.
Також міський голова зауважив на актуальності теми колекцій у рамках Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності — “Безпека як тренд”.
Олександр Симчишин нагадав, що разом із Національною поліцією влада міста проводить різноманітні заходи щодо покращення безпеки руху на дорогах дошкільнят та учнів загальноосвітніх закладів і дуже сподівається, що це допоможе зменшити кількість трагічних випадків. У прес-конференції взяли участь Голда Виноградська, радник міністра освіти і науки України, голова Національного партнерства у легкій промисловості України, Олександр Звєрєв, директор компанії “Софторг”, Олександр Ратушняк, віце-президент Міжнародного благодійного фонду “Допомога постраждалим внаслідок ДТП”, Інна Глега,  начальник сектора комунікації ГУ Нацполіції Хмельницької області. Оскільки в Україні поки що законодавчо не закріплений обов’язок громадян носити у темну пору доби одяг зі світловідбиваючими елементами, то, наголошували учасники прес-конференції, треба якнайшвидше запровадити сучасний модний одяг для дітей та молоді зі світлоповертаючим флікером, який дозволить (за досвідом європейських країн) суттєво зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та велосипедистів.
23 березня за підтримки Хмельницької міської ради та управління економіки конкурс перемістився в приміщення ТОВ “2К” (колишній ТРЦ “Європа”), де відбулося представлення 46 колекцій одягу з 38 закладів професійно-технічної освіти України. (Детальніше про це — на 8 стор.).
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *