Без категорії Спорт

4:3 — на користь збірної міської ради

Минулої суботи у ДЮСШ №1 відбувся другий відкритий футбольний турнір серед збірних команд міських рад та облдержадміністрацій України імені Романа Шухевича. Ініціатором проведення турніру в Хмельницькому став міський голова Олександр Симчишин.

“Вся Україна 5 березня відзначає день памʼяті Героя України, державного і політичного діяча, військовика, члена Організації українських націоналістів Романа Шухевича. З цієї нагоди вирішили щорічно проводити у нашому місті обʼєднавчий турнір, присвячений видатному українцю, а також усім героям України, включно з сучасниками, котрі захищають кордони держави у зоні АТО (ООС)”, — зазначив керманич міста.
Хвилиною мовчання учасники змагань вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та героїв, які загинули в російсько-українській війні….
Далі за переможний гол змагалися шість збірних команд: міських голів України, Чернівецької, Вінницької, Дунаєвецької, Хмельницької міських рад, Хмельницької облдержадміністрації та обласної ради.
Незважаючи на те, що на футболістів час від часу сипав град та лив дощ, на футбольному полі було спекотно. Вже з перших хвилин на полі розгорілася запекла боротьба. Усі команди почергово змагалися одна з одною у 50-хвилинних матчах (кожен тайм по 25 хвилин). Першими суперниками збірної Хмельницької міської ради стала команда з Дунаєвець, яку наші чиновники обійшли з рахунком 3:1. Не простою, а тому цікавою для гравців і вболівальників видалася гра команди капітана Олександра Симчишина зі збірною міських голів України. Тут були і пенальті, і жорстка боротьба за мʼяч форвардів команд. Воно й не дивно, адже, як зазначив капітан збірної міських голів України — мер Чорткова Володимир Шматько, їхня команда існує з 2008 року. Тоді вперше взяли участь у чемпіонаті Європи, який проходив в Австрії (виграли бронзу). У 2012 році у Польщі вони опинилися на четвертій позиції, як і на змаганнях у Чехії 2016 року серед 12 європейських команд…
Серед лідерів збірної міських голів України — Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та секретар міської ради Михайло Кривак. На турнірі імені Романа Шухевича вони грали за збірну міської ради.
“Хмельницький — гарне місто, тут привітні люди, є чудові поля для футболу та міні-футболу. Наша команда задоволена, хоч нас трохи морально надломив рахунок 3:3 зі збірною Дунаєвець. І це, мабуть, стало причиною поразки у грі з командою Хмельницької міської ради. Виправданням може бути лише те, що грали вперше після зими”, — поділився враженнями капітан збірної міських голів України Володимир Шматько.
У фіналі після майже пʼяти годин турніру зустрілися кращі з кращих — команда Чернівецької та Хмельницької міських рад. У вирішальній боротьбі з рахунком 4:3 перемогли хмельничани. Цей результат — уже історія другого турніру імені Романа Шухевича.
“Всі ігри для нашої команди були цікавими, напруженими. Дві перші ми виграли більш-менш упевнено, а фінал з Чернівцями був досить непередбачуваним. Адже спершу, утримуючи рахунок 3:0, перемога, здавалося, в наших руках, а потім ледь її не втратили. Та все ж успіх залишився на нашому боці. Вважаю, це — заслуга всієї команди, кожен робив усе, що міг на своїй позиції. Усе, як і на роботі в міській раді. Зізнаюся, тренувалися перед турніром нечасто — не вистачало часу. Якби частіше, грали б ще краще. Дуже вдячний командам, які приїхали на турнір, усі — гідні суперники. Так тримати!” — радіє успіхам Олександр Симчишин, котрий теж поцілив у ворота суперників не один раз.

Через погоду вболівальників на трибунах було небагато, але за кожну команду хтось тримав кулаки за межами поля. Найактивніше підтримували збірну Хмельницької міської ради керуючий справами міськвиконкому Юлія Сабій та дружина секретаря міської ради Михайла Кривака Алла Войталюк.
“Не раз по пʼятницях спостерігала, як збірна міськради грає у футбол на різних спортмайданчиках. Чоловік мене настільки призвичаїв до футболу, що вже знаю всі правила цієї гри і щиро вболіваю за перемогу його команди навіть на тренуваннях. Вже аж самій хочеться зіграти! Дуже рада, що наші виграли турнір, пишаюся кожним гравцем”, — каже пані Алла.
“У Хмельницькому вразила інфраструктура — нас зустріло висококласне поле для гри. Чернівецька команда потрапила у фінал завдяки гарній фізичній підготовці. Ми багато тренуємося, ведемо здоровий спосіб життя. Звісно, найважчою була гра зі збірною Хмельницької міської ради. З цією командою зустрічаємося не вперше. Разом грали у Чорткові, Городенці… Хоча цього разу й не виграли, судді визнали нашого гравця Олександра Пєстова кращим бомбардиром турніру. Він забив найбільше голів”, — каже капітан Чернівецької збірної Дмитро Макаренко.
Якісну організацію турніру відзначає начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез. Каже, за три роки існування команди, яку створив Олександр Симчишин, це перша її перемога на турнірах, що дуже тішить.
Завершилися змагання врученням подарунків командам-учасникам (сувенірна продукція про Хмельницький), кубків командам-переможцям та кращим гравцям.
У команді Хмельницької обласної ради та ОДА кращим гравцем визнано Івана Косяка, у команді міських голів України — Валерія Іщенка. У команді Вінницької міської ради найпрофесійніше змагався Олександр Гордійчук. Дмитро Панцер став кращим гравцем Чернівецької збірної. Кращим гравцем команди з Дунаєвець визнано Володимира Монастирського. Титул кращого футболіста збірної Хмельницької міської ради отримав Олександр Симчишин.
“Попри те, що під час гри з Чернівцями добряче отримав ліктем у лоб (на щастя, рану обробили і я продовжив гру), турнір сподобався. Вболівав за збірну команду міських голів України. Це люди, яким я вдячний за те, що популяризують спорт. Головне — показати власним прикладом, особливо молоді, що спорт — це здоровʼя і запорука успіху в житті!” — додав капітан команди Вінницької міської ради Анатолій Журавський.
За рік футболісти-чиновники знову зустрінуться в Хмельницькому.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *