Соціум

До лав Збройних Сил відправили 29 призовників

Сьогодні, 10 жовтня, в міському об’єднаному військовому комісаріаті урочисто відправили першу групу юнаків, які проходитимуть строкову службу в Збройних Силах України. Жоден із новобранців не потрапить у зону проведення АТО.

“Переконаний, що ці хлопці — справжні патріоти, які вирішили не ховатися, а з гідністю пройти військову службу й віддати свій обов’язок Батьківщині, — розповідає військовий комісар Хмельницького міського об’єднаного військового комісаріату, полковник Віктор Тамбовець. — Ніхто з призовників не піде служити у бойові частини, а будуть направлені в частини забезпечення. Наразі є план призвати в осінній сезон з міста та району 350 юнаків. З них 60% служитимуть у Збройних Силах України, 30% — у Національній гвардії, а решта — в інших військових формуваннях”.

Провести майбутніх захисників України прийшли їхні батьки, рідні та друзі. Багато новобранців не має жодних побоювань щодо служби в армії.

“Думаю, що військова служба сформує характер, фізично підготує до життя й дисциплінує, — ділиться майбутній солдат Давид. — Деякі мої друзі залякували мене, що там погано. Проте я не має жодних побоювань і хочу гідно віддати свій обов’язок Україні. До того ж сьогодні зі мною йде служити мій друг — було б чудово, щоб ми потрапили в одну частину”.

Від Хмельницького міського голови Олександра Симчишина юнаків привітав завідувач відділу з питань оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Юрій Шкабура, який вручив подарунки призовникам.

“Найперше, дякуємо вам за вашу свідому громадську позицію, а батькам за те, що виховали справжніх патріотів. Бажаємо гідно пройти службу в Збройних Силах України, а опісля повернутись у рідне місто, щоб розвивати його”, — наголосив Юрій Шкабура.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *