Без категорії

Газівники пат „Хмельницькгаз” вийшли на страйк

Об’єднана профспілкова організація ПАТ “Хмельницькгаз”” долучилася до всеукраїнського страйку працівників газорозподільних підприємств України перед будівлею Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. На мітинг прибули до 500 представників з 30 газорозподільних підприємств з-понад 20 областей України. Головна мета страйкарів — привернути увагу НКРЕКП до перегляду тарифу на розподіл газу. Зараз тарифні надходження не можуть забезпечити оплату праці співробітників компаній на рівні середньої зарплати в промисловості.

Голова профспілки працівників газорозподільних підприємств України Сергій Копанічук поінформував, що середня заробітна плата в галузі складає 5 200 гривень на місяць. А середня зарплата на промислових підприємствах вже перевищує 9 000 гривень. У результаті, за останні три роки з галузі пішли 20 тис працівників, зокрема з ПАТ “Хмельницькгаз” — майже 600 газовиків.
“Працівники газорозподільних підприємств щодня виконують свою роботу. Це доставка газу в домівки споживача. В окремих облгазах середня зарплата не дотягує навіть до 5 000 гривень і тисячі співробітників досі отримують мінімальну зарплату”, — зазначив профспілковий лідер. — У той же час, як премія для сорока співробітників НАК “Нафтогаз України” склала 1,2 мільярда гривень”.
Також у профспілках підкреслили, що не вимагають підвищення вартості газу, а тільки встановлення справедливого тарифу за його розподіл. Адже на сьогодні в середньому в Україні він складає лише 51 копійку за кубічний метр газу.
В НКРЕКП пояснюють зволікання тим, що відповідна постанова регулятора досі не опублікована у друкованому виданні уряду “Урядовий кур’єр”.
Так, голова НКРЕКП Оксана Кривенко під час мітингу зауважила: “Як тільки Тимчасова методика розрахунку тарифів на розподіл газу набуде чинності, наступного дня ми готові виносити і розглядати питання тарифів. Прогнозні розрахунки ми вже зробили. Іншим сферам, дійсно, ми вже підняли зарплати. Наступний крок — ми будемо працювати, щоб підняти заробітну плату і вам”.
Наразі тарифи на розподіл газу в Україні не переглядалися майже три роки. За цей період лише мінімальна зарплата в Україні зростала двічі. Представники профспілок заявили, що у випадку невиконання їхніх вимог, аналогічні акції будуть проводитись біля стін Адміністрації Президента та Кабінету міністрів.
За інформацією ПАТ “Хмельницькгаз”

One Response

  1. – нехай їх корупційний начальник скине їм свої екстра… І не заставляє грати клоунів (це його роль) у вдаваний страйк 🙂 Теж млять найшли неприбуткову структуру…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *