Культура

Гурт “The Hardkiss” уперше зіграв пісні з нового альбому

Перший день святкування 587-ї річниці Хмельницького завершився грандіозним концертом на головній сцені біля кінотеатру Т.Шевченка. Попри прохолоду погоду тисячі хмельничан прийшли послухати свою улюблену музику.

Гурти запрошені на День міста органічно вписались у концепцію цьогорічного святкування, пов’язану з тематикою майбутнього. Кожен із виконавців експериментує з власною музикою, через що вона має дійсно футуристичне звучання.

Першим на сцені виступив  київський гурт “5 Vymir”. Він грає музику на зламі Indie-rock, brit-pop та psychedelic. У своїй творчості музиканти поєднали британські традиції звучання та україномовні тексти.

“5 Vymir”

Перед виступом головного хедлайнера свята запальними танцювальними мотивами хмельничан розігрів гурт “Patsyki z Franeka”. Цей колектив намагається принести нове звучання у комерційну танцювальну музику. Їх унікальність полягає у поєднанні українського хіп-хопу, модних танцювальних ритмів і народних мотивів. Свій стиль музиканти називають “Ukrainian Garage”.

Головною родзинкою суботнього концерту став виступ найтоповішого українського рок-гурту “The Hardkiss”. Їхня музика — це гримучий коктейль з року, елетроніки та прогресивної поп-музики. Донедавна цей київський гурт грав англомовні пісні, які за якістю звучання не поступаються відомим західним колективам. Та кілька тижнів тому “The Hardkiss” випустив третій студійний альбом “Залізна ластівка”, більшість пісень якого — україномовні. Саме кілька композицій з нового альбому музиканти зіграли вперше для широкої публіки, адже незабаром вони вирушають в однойменний тур Україною.

“The Hardkiss”

“Коли почала писати альбом, помітила, що багато пісень пов’язана з космічною тематикою. Там є композиції про небо, зорі, астронавта. Крім того, ми використовуємо багато електронної музики й навіть додали справжні звуки космосу. Саме тому й назвали альбом “Залізна ластівка”, що водночас символізує космічний корабель і сильну жінку, — ділиться солістка “The Hardkiss” Юлія Саніна. — Я полюбляю писати тексти англійською та українською. Загалом ми себе не обмежуємо — граємо те, що до вподоби. Англійська краще пасує драйвовим пісням, а для ліричних композицій найкраще підходить українська”.

Також Юлія Саніна побажала хмельничанам, щоб кожен день був хоча б маленьким святом, а місто розвивалося. Вона зізналася, що виступати у Хмельницькому їй подобається, адже тут відверті й приємні слухачі.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *