З життя громади

Опановують мирні професії

У Будинку офіцерів мікрорайону Ракове відбулася зустріч з військовими, котрі після звільнення в запас або відставку замислюються про опанування цивільної професії.

Завдяки програмі НАТО-Україна майже 15 років при Хмельницькому національному університеті існує центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців. Тут діють безкоштовні двомісячні курси професійного навчання (перепідготовки, підвищення кваліфікації) військових. Тим, хто звільняється з військової служби в поточному році, дозволяється проходити професійну підготовку за рахунок службового часу. Право на участь у програмі надається військовослужбовцям лише один раз. Випускникам курсів допомагають працевлаштуватися. Як стверджує представник центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців Михайло Войнаренко, кількість працевлаштуваних складає понад 60%. Курси проводяться спільно з міським та обласним центрами зайнятості, іншими соціальними закладами.

На курсах військовики можуть опанувати спеціальності “Менеджмент”, “Облік і аудит”, “Графічний дизайн та реклама”, “Апаратура радіозв’язку, радіомовлення та телебачення” (засоби зв’язку, охоронні системи та сигналізації), “Комп’ютерну інженерію”.

За детальнішою інформацією звертатися за тел.: 72-98-15, 067-381-72-42 або адресою вул. Інститутська, 11 (четвертий корпус університету).

Курси перепідготовки вже пройшли майже 3000 військових.

Цьогоріч центр виграв грант на організацію перекваліфікаційних курсів ще на п’ять років.

З нагоди відкриття нового курсу перепідготовки з військовослужбовцями особисто зустрівся менеджер програм НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт.

Нині наша діяльність спрямована на два напрямки: перепідготовка військових та технологічна реабілітація учасників АТО. Власне перепідготовка розпочалася з курсу вивчення англійської мови. Цьогоріч наш бюджет розрахований на навчання 850 військовослужбовців у 25 містах України.

Щодо психологічної реабілітації військових проведено 179 семінарів з реабілітації для майже 7000 учасників”, — розповів офіційний представник НАТО в Україні.

Захід відбувся за участю представників міської та обласної влади, серед них — радник міського голови з питань АТО Ігор Олійник.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *