З життя громади

Одна з найбільших у місті — амбулаторія в Гречанах

Це — амбулаторія загальної практики сімейної медицини №3, що розмістилася на вулиці Курчатова, 1.

Андрія Азарянського гречанці любовно називають “Наш Комаровський”

  У Хмельницькому продовжують розвивати мережу сімейної медицини, створюючи для хмельничан необхідні умови для отримання первинної допомоги неподалік від дому. Амбулаторію загальної практики сімейної медицини №3 утворили на базі двох медичних закладів: поліклініки №1 та дитячої лікарні і розмістилася вона на тисячі квадратних метрів площі. Очолив заклад педіатр, учасник АТО Андрій Азарянський, якого позаочі гречанці любовно називають “Наш Комаровський”. В оновленому приміщенні нині працюють 16 медпрацівників: дев’ять сімейних лікарів та семеро педіатрів, які опікуватимуться 38 тисячами пацієнтів: 30 тисяч дорослих та 8 — дітей. Амбулаторія обслуговує 18 територіальних дільниць.
“До початку відкриття амбулаторії ми замінили вікна, подекуди провели косметичний ремонт кабінетів, а також впровадили заходи безпеки, — розповідає головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Людмила Головко. — Із оснащенням амбулаторії комп’ютерною технікою нам повністю допомогло місто, виділивши на заклад 520 тисяч гривень із капітальних видатків. Також з міської казни фінансується ремонт м’якої покрівлі амбулаторного приміщення, на це виділено 300 тисяч гривень. Оснастили амбулаторію всім необхідним обладнанням і технікою. Тож тепер мешканцям Гречан немає потреби їхати в поліклініку, бо кваліфіковану допомогу їм нададуть на місці”.
Як зазначає завідувач амбулаторії сімейної медицини Андрій Азарянський, тут пацієнти можуть швидко та якісно отримати консультації, медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції, пройти обстеження, здати аналізи… На базі амбулаторії діє підрозділ реабілітації міської дитячої лікарні. До нього входять дитячий масажний кабінет, басейн та фізіотерапевтичне відділення. Діти, у яких спостерігаються синдром гіперзбудженості, порушення рухів, патологія кістково-м’язової системи, можуть отримати процедури реабілітації та лікувальної фізкультури. Є також кабінети дитячої стоматології та акушера-гінеколога.
Наразі триває підписання декларацій між пацієнтами та лікарями. Станом на 9 липня мають офіційні стосунки з обраними медиками 11 тисяч населення. І не лише Гречан, бо звертаються навіть мешканці ближніх сіл, а також інших мікрорайонів міста. Недарма п’ятеро лікарів амбулаторії вже набрали понад тисячу пацієнтів, по 600-700 декларацій мають педіатри.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *