Соціум

Проблеми термомодернізації та постачання тепла

 

У вівторок у приміщенні управляючої муніципальної компанії “Південно-західна” (колишній ЖЕК №3) керуючий справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій провела виїзний прийом громадян з особистих питань.

У вівторок у приміщенні управляючої муніципальної компанії “Південно-західна” (колишній ЖЕК №3) керуючий справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій провела виїзний прийом громадян з особистих питань.

На зустріч прийшли восьмеро хмельничан, семеро з яких — мешканці одного будинку. Першого відвідувача з вулиці Інститутської Олексія Толкачова непокоїть питання заміни вікон у під’їздах будинку, де він мешкає. Проблема в тому, що його сусіди не надто переймаються тим, як утеплити помешкання.

На жаль, міська рада чи управляюча муніципальна компанія нічого не можуть вдіяти: хмельничанам потрібно самим усвідомити, що потрібно утеплювати власне житло. У місті вже є гарні приклади, коли мешканці на загальних зборах приймали рішення про участь у міській програмі з термомодернізації багатоквартирного будинку.

Директор УМК “Південно-західна” Леонід Дрозд навів приклади на вулиці Кам’янецькій, 99 і 101, де мешканці спромоглися замінити вікна у під’їздах, заручившись підтримкою міської влади. Проте спершу потрібно загітувати співвласників зробити свій внесок у спільну справу.

Група мешканців будинку №7 на вулиці Молодіжній зауважень до роботи УМК “Південно-західна” не має, але є нарікання на роботу, точніше бездіяльність, КП “Південно-Західні тепломережі”. У будинку аж вісім під’їздів, через що не всі квартири рівномірно отримують тепло. В деяких під’їздах температура сягає +24 градусів, а в інших ледь дотягує до +16. Калібрування лічильника не дозволяє нормалізувати температуру, а КП “Південно-Західні тепломережі” не вирішує цю проблему.

Юлія Сабій пообіцяла вплинути з цього приводу на керівництво “Південно-Західних тепломереж”, коли надворі потепліє. Можливо, потрібно поставити на будинок два лічильники або встановити додатковий елеватор. У будь-якому разі до наступного опалювального сезону проблему вирішать.

Останньою прийшла ще одна мешканка проблемного будинку №7 на вулиці Молодіжній. Її турбує внутрібудинкова каналізація, яка час від часу ламається. На щастя, після проведених робіт ще тодішнім ЖЕКом №3 каналізація забивається нечасто. Проте хмельничанка переживає, що все може повторитися, тому просила час від часу проводити профілактичні роботи.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *