Соціум

Люди звертаються — влада відповідає

Пряма лінія “Міська влада відповідає” за телефоном 76-48-88 популярна серед хмельничан. Особливо, коли на дзвінки відповідає міський голова. Тоді кількість звернень є рекордною. Пряма лінія, котра відбулась у вівторок, це вкотре підтвердила: Олександру Симчишину довелося відповідати загалом на понад 30 запитань 18 додзвонювачів.

Пряма лінія “Міська влада відповідає” за телефоном 76-48-88 популярна серед хмельничан. Особливо, коли на дзвінки відповідає міський голова. Тоді кількість звернень є рекордною. Пряма лінія, котра відбулась у вівторок, це вкотре підтвердила: Олександру Симчишину довелося відповідати загалом на понад 30 запитань 18 додзвонювачів.

Мешканець вулиці Саварчука звернув увагу на її затоплення у дощову погоду, жінка з вулиці Кутузова попросила завершити ремонт дороги біля її будинку. Мешканці Львівського шосе, 27 поскаржилися на відсутність світла над під’їздом №1, непідрізані аварійні дерева, є потреба у встановленні лавок для відпочинку. На розі вулиці Гагаріна і провулку Маяковського люди просять вирішити проблему контейнерного майданчика, який перетворився на стихійне сміттєзвалище. Постійний додзвонювач з Книжковець пропонує забезпечити обігрів місцевої амбулаторії, відкрити у ній аптечний кіоск і здійснити заміри випромінювання станції мобільного зв’язку, які вважає небезпечними для здоров’я. Мешканці Подільської, 13 просять допомогти звільнити їхній двір від автостоянки.

Пролунало й декілька пропозицій щодо покращення схеми пасажирських перевезень. Так, від трудового колективу обласної лікарні профспілковий комітет закладу просить збільшити кількість рейсів маршрутного таксі №32, особливо у години пік. Інша пропозиція — покращити сполучення мікрорайону Озерна з автовокзалом №1, загалом збільшити вихід на маршрути тролейбусів і відновити старі маршрути приватного транспорту.

Показово, що свою небайдужість демонструють люди з вадами здоров’я. Так, жінка-інвалід І групи пропонує впорядкувати кінцеву зупинку на Озерній та припинити стихійну торгівлю у мікрорайоні. Інвалід по зору з Львівського шосе просить налаштувати дзвінок світлофора на вулиці Тернопільській, щоб його було добре чути. Люди пропонують збудувати пандус до стоматполіклініки, полегшити доступ до будівлі “Хмельницькводоканалу”, запровадити чергування соціального таксі у вихідні, відновити автобусні соціальні маршрути.

Відповідаючи на деякі дзвінки, Олександр Симчишин розповідав про допомогу міської ради системі учнівського самоврядування, особливості очищення зливових стоків окремих вулиць, доцільність розділення зупинок тролейбусів і маршрутних таксі на вулиці Кам’янецькій.

За традицією прямої лінії, від додзвонювачів надходили звернення особистого характеру, іноді несподівані. Так, жінка-інвалід з проспекту Миру, 78/3 поскаржилась, що з неї вимагають сплатити заборгованість за користування домофоном, якого в неї немає і угоди щодо його встановлення вона не укладала. Мешканка вулиці Вітанова попросила допомоги у переоформленні документів на право приватизації земельної ділянки.

На всі звернення Олександр Симчишин дав вичерпні відповіді, з результатами його розпоряджень люди будуть своєчасно ознайомлені. Чисельність дзвінків до нього засвідчує повну довіру громадян, відтак у ході спілкування він почув чимало вдячних слів за оперативне реагування на їхні звернення.

Натомість, як завжди, були дзвінки, котрі вимагають додаткових зусиль міської влади. Наприклад, вкотре постала проблема гуртожитку на Інститутській, 16/2. Він досі перебуває у власності “Стіоміхолдингу”, який залишив його у статутному фонді. Щоб з’ясувати всі юридичні нюанси для передачі гуртожитку в комунальну власність, міська влада змушена була звертатися за кордон у пошуках нинішнього власника, а також до Міністерства юстиції. На черзі — судова тяганина, але керівництво міста йде на все, щоб відстояти інтереси мешканців гуртожитку. Про суд — господарський може йтися і щодо конфлікту бізнес-інтересів стосовно земельних ділянок на вулиці Гагаріна. Щодо цього Олександр Симчишин зауважив, що міська влада не може втручатись у цей конфлікт і порадив вирішувати його у судовому порядку.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *