Соціум

Оркестр гримів ювілейно

До 25-річного ювілею міський муніципальний естрадно-духовий оркестр готувався довго. Щоденні репетиції втілились у феєричному концерті “Краще за 25!”, який відбувся минулого четверга в обласній філармонії. Артисти-музиканти виконали найулюбленіші композиції.

 

До 25-річного ювілею міський муніципальний естрадно-духовий оркестр готувався довго. Щоденні репетиції втілились у феєричному концерті “Краще за 25!”, який відбувся минулого четверга в обласній філармонії. Артисти-музиканти виконали найулюбленіші композиції.

Перш, ніж заграла музика, ювіляри приймали вітання. Зокрема від міського голови Олександра Симчишина, котрий нагородив грамотами головного диригента Тараса Безнюка та найстаранніших цьогоріч музикантів. Зичив колективу здійснити його заповітну мрію: отримати звання академічного, а головному диригенту — заслуженого діяча мистецтв України.

Вітання начальника міського управління культури і туризму Артема Ромасюкова були особливо трепетними, бо чимало років пропрацював з колективом солістом і ведучим концертів. Він навіть потішив зал виконанням світового хіта під музику оркестру. Номер доповнили граційні бальні танці народного аматорського ансамблю “Успіх” міського Будинку культури. Артем Ромасюков повідомив і добру звістку про те, що до 25-річного ювілею владі міста вдалося розширити колектив, а також підвищити заробітну плату музикантам.

Несподіваним і для ювілярів, і для численних глядачів було вітання колег по музичному цеху — міського  академічного муніципального камерного хору під керівництвом Ігоря Цмура. Хористи раптово підвелися з лав глядачів і заохотили зал виконати ювілярам “Многая літа”. Це підняло настрій усім.

Вітали винуватців свята і працівники культури міста, керівники міських шкіл естетичного виховання. Дякували за участь оркестру в різноманітних проектах. Звучали слова вдячності від оркестру з Теребовлі, з керівником якого Тарас Безнюк навчався у рівненському вузі.

Оваціями зал зустрів на сцені попередніх керівників оркестру, які передали неоціненний досвід як  вогонь, що з роками розгорається й гріє серця слухачів.

Оркестр-ювіляр, який функціонує при міському Будинку культури, є лауреатом численних конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів. Тож і музика звучала у висококласному виконанні.

Під віртуозний розмах диригентської палички залунали світові та вітчизняні хіти, класика й сучасна естрада. В суцвітті кращих з репертуару — “Українська рапсодія”. Композицію підсилив показ малюнків на піску центру анімаційних мистецтв Оксани Мергут.

Уміє бути оркестр і щирим українським, і стильним закордонним. Це продемонстрував, виконавши саундтрек до фільму “Місія нездійсненна”. А взагалі в репертуарі музикантів усе — від джазу до маршів і року.

Окрасою розмаїтої музики інструментів є спів солістів. Щороку оркестр відкриває широкому загалу нові імена. Свої таланти дарували чарівна Інна Гласова, багатоголоса Дарʼя Сохрякова, прониклива Марина Українець (фото 1), розкутий Павло Дасюк. Барви голосів цих артистів роблять кожен концерт різноплановим та цікавим.

А головним сюрпризом для хмельничан став виступ колишньої солістки оркестру — нині популярної співачки Міли Нітіч.

“Як я рада повернутися в рідне місто! Трепет у грудях від зустрічі з колективом, де минули мої золоті роки. Втішно бачити тих, хто полюбив мене ще Людмилою Нитичук. Привіт, Хмельницький!” — лунало зі сцени. Співачка подарувала місту пісні різними мовами: українською, французькою, англійською.

А завершився концерт яскравим виступом синхронних мажореток “Альфа”, котрі разом із колективом оркестру побували не на одному мистецькому заході.

Артисти збираються провести ювілейний концерт на біс, бо не всі прихильники 15 лютого змогли поміститись у залі філармонії.

Ірина САЛІЙ

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *