Соціум

За практикою фракції ВО “Свобода”

Звіт депутата міської ради Анастасії Ярової від виборчого округу №26 викликав неабиякий інтерес мешканців вулиць Кам’янецької, Проскурівського підпілля, Гагаріна, Подільської, Львівського шосе та прилеглих провулків — території цього округу.

 

Звіт депутата міської ради Анастасії Ярової від виборчого округу №26 викликав неабиякий інтерес мешканців вулиць Кам’янецької, Проскурівського підпілля, Гагаріна, Подільської, Львівського шосе та прилеглих провулків — території цього округу.

Вільних місць в актовому залі СЗОШ №15 майже не було. Показово, що на зустріч з наймолодшим депутатом міської ради завітала численна група посадовців. Зокрема одразу три заступники міського голови: Володимир Гончарук, Андрій Бондаренко, Галина Мельник. Приєднався і загін представників комунальних підприємств. Увага високопосадовців до звітної зустрічі з виборцями Анастасії Ярової є звичною для нинішнього скликання міської ради — вони однопартійці ВО “Свобода”.

За традицією цієї фракції, депутатський звіт складається з двох частин: інформація про здобутки міської влади у місті — власне скорочений звіт міського голови та розповідь про особисту діяльність у складі міської ради з доповіддю щодо виконання робіт на окрузі. Учасників зібрання більше цікавила друга частина звіту, що вони і довели запитаннями, зверненнями та пропозиціями стосовно конкретних проблем у мікрорайоні.

“Що нам вдалося зробити разом з комунальними підприємствами та колишнім ЖЕКом №1 минулого року?”. На своє запитання Анастасія Ярова відповіла підготовленим списком з виконаних робіт. Серед них — поточний ремонт вулично-дорожньої мережі на Кам’янецькій, Подільській, Львівському шосе, Проскурівського підпілля. Капітальний ремонт на Гагаріна (№№17-39). Благоустрій прибудинкової території на Кам’янецькій, 56, 58, 60, 60/2, Проскурівського підпілля, 127, 127/1, 127/1а (з водовідведенням). На вулиці Гагаріна здійснена обрізка дерев, покращене зовнішнє освітлення, у будинку №31/1 проведені ремонтні роботи з встановлення датчиків руху в системі освітлення. У двох під’їздах будинку №115/1 на Проскурівського підпілля відремонтоване накриття на вході в підвали.

Нинішнього року передбачається подальший ремонт вулиць, капітальний ремонт прибудинкових територій на Кам’янецькій за п’ятьма адресами та на Проскурівського підпілля, 127/1а. У СЗОШ №33 мають облаштувати дитячий майданчик, а у СЗОШ №15 встановити пожежну сигналізацію. Дитячий майданчик з’явиться і на Проскурівського підпілля, 117. Заплановані й деякі інші ремонтні роботи, а також реалізація програми з підвищення енергоефективності у бюджетних закладах.

Реалізації цих завдань має сприяти особиста діяльність Анастасії Ярової як члена фракції ВО “Свобода”, постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації, комісії з присудження стипендій міської ради для обдарованих дітей та митців і члена редакційної колегії газети “Проскурів”. Громадська активність депутата інтересами лише округу не обмежується: Анастасія Ярова помітна фігура в суспільно-політичному житті міста.

Якщо порівняти нинішнє її звітування з минулорічним, то у виборців побільшало зауважень до благоустрою території округу, відповідно критичних оцінок до комунальних служб. А вже зроблене, як правило, породжує нові запити. Так, залишаються проблеми фактичного звалища на контейнерному майданчику на Гагаріна, 32-33, порушення забудовником прав мешканців на Гагаріна, 76/1-78, на що люди отримують лише відписки чиновників.

Виборці мають претензії до роботи УМК “Центральна”, стану прилеглої території до педакадемії, постачання гарячої води на Проскурівського підпілля, 127/1, облаштування дитячих майданчиків, якості виконаного поточного ремонту вулиць… Як з’ясувалося, в деяких будинках є міжсусідські конфлікти, котрі без участі влади не вирішити, на думку їхніх жителів. Словом, для посадовців і комунальників був широкий простір для відповідей, порад і консультацій. А для депутата — можливість кращого визначення існуючих негативів для сприяння у їх подальшій ліквідації.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *