Соціум

З акцентом на особисту роботу

“Якщо людей прийшло небагато, то в них немає серйозних проблем, і це тішить”, — такий висновок зробила депутат міської ради Тетяна Калюжна, розпочинаючи звіт на виборчому окрузі №4.

 

“Якщо людей прийшло небагато, то в них немає серйозних проблем, і це тішить”, — такий висновок зробила депутат міської ради Тетяна Калюжна, розпочинаючи звіт на виборчому окрузі №4.

На зустріч із нею до актового залу ВПУ №25 завітали лише чотири виборці, зате присутність посадовців і комунальників була рекордною за чисельністю. Підтримати однопартійця з ВО “Свобода” прийшли заступник міського голови Андрій Бондаренко, директор департаменту освіти і науки Роман Миколаїв, начальники управлінь охорони здоров’я та житлово-комунального господарства Борис Ткач і Василь Новачок. Крім них, у залі були присутні працівники комунальних підприємств, УМК “Заріччя” і ТОВ “ЖЕО”. Вболівати за колегу з фракції ВО “Свобода” прийшли Віталій Діденко та Олег Яницький.

Хід зібрання загалом відповідав початковому висновку депутата. Тетяна Калюжна повністю дотрималася вимог законодавства про депутатську діяльність у частині особистого звітування. Вона, на відміну від більшості колег, зробила акцент на своїй участі в роботі міської ради: як член постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, антикорупційної політики, забезпечення правопорядку та зв’язку з військовими частинами, комісії з підтримки громадських ініціатив, голова фракції ВО “Свобода”. Учасникам зустрічі докладно розповіла про обрану політичну позицію фракції: “Українцям має бути комфортно на своїй землі”, а також щодо протидії незаконним забудовам та сприяння роботам з благоустрою міста і соціальній підтримці хмельничан. Так, фракція є ініціатором низки звернень до керівництва держави й, зокрема, щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, відміни абонплати за газопостачання, повноцінного нарахування зарплати працівникам дитсадків… Щодо підтримки громадських ініціатив уже проведені відповідні конкурси, які визначили 17 різних проектів, що фінансуються з міського бюджету.

У роботі на виборчому окрузі, який складається з частин вулиць Бандери, Озерної, Панаса Мирного, Федунця та проспекту Миру, Тетяна Калюжна орієнтується, за її словами, на звернення виборців. Так, припинена незаконна забудова на проспекті Миру, 59, впорядкована торгівля з причепу та здійснений поточний ремонт прибудинкових територій і тротуарів на проспекті Миру, 51, 57/2, ліквідована стихійна автопарковка біля поліклініки №2.

У співпраці з комунальниками з визначення планових робіт торік відбувся поточний ремонт дорожнього покриття вулиць Озерної, Бандери, Панаса Мирного, Федунця, проспекту Миру. Капітально відремонтовані дитячі та спортивні майданчики на проспекті Миру, 70, 70/3, 53/1. Виготовлена проектно-кошторисна документація на капремонт вулиці Федунця з облаштуванням тротуару. Ця робота передбачена в нинішньому році з продовженням ремонту вулиць та прибудинкових територій.

На відміну від деяких колег по фракції, Тетяна Калюжна не стала дублювати звіт міського голови з інформацією про здобутки міста минулого року, а роздала його в друкованому вигляді. “У фракції ми багато не говоримо, а робимо”, — підкреслила вона.

Нечисленні виборці, які взяли участь у звітній зустрічі, виявились активними. Їх цікавили сортування побутових відходів, прибирання сміттєвих контейнерних майданчиків на окрузі, покращення його благоустрою. Так, вони пропонують побудувати стадіон із сучасним повноцінним обладнанням для гри у футбол і волейбол. Щодо оцінки роботи обранця, то вона була схвальною. Підтвердив це й Андрій Бондаренко: “Приємно співпрацювати з таким активним депутатом, як Тетяна Калюжна, допомагаючи вирішувати питання, котрі відповідають інтере-сам людей”.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *