Соціум

Колективний звіт міської влади і фракції ВО “Свобода”

Минулого тижня відбувся звіт депутата міської ради Олега Яницького на виборчому окрузі №16. Це було друге звітування представника фракції ВО “Свобода” у нинішньому році й підготувалася фракція до нього ретельно. Власне то був звіт не стільки обранця від частини мікрорайону Гречани, скільки фактично інформування місцевих виборців про діяльність міської влади.

Минулого тижня відбувся звіт депутата міської ради Олега Яницького на виборчому окрузі №16. Це було друге звітування представника фракції ВО “Свобода” у нинішньому році й підготувалася фракція до нього ретельно. Власне то був звіт не стільки обранця від частини мікрорайону Гречани, скільки фактично інформування місцевих виборців про діяльність міської влади.

Про це свідчив і склад учасників депутатського звіту: заступник міського голови Володимир Гончарук, начальник управління освіти Роман Миколаїв, директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич, начальник управління праці та соціального захисту населення Словян Воронецький, заступник начальника управління ЖКГ Володимир Путін, відповідальні працівники комунальних підприємств. Підтримати колегу по фракції прийшли також її голова Тетяна Прядун і Олег Гунько.
Посадовці докладно розповіли виборцям округу про ініціативи та запроваджені заходи нинішньої міської влади в усіх сферах життєдіяльності міста, про кадрове оновлення владних структур, обрану політику з розвитку галузей ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, залучення коштів від міжнародних інституцій, розширення участі громадськості в усіх процесах, які нині відбуваються в обласному центрі.
Мешканці округу, які зібралися на зустріч зі своїм обранцем у залі СЗОШ №29, скористалися нагодою поспілкуватися з представниками міської влади, отож їм довелося відповідати на різні запитання та почути чимало звернень та зауважень.
Так, Володимир Гончарук акцентував на рудименті застарілої бюрократичної системи, коли для здійснення запланованих ремонтних робіт на дорогах необхідно пройти тривалу процедуру тендерів, державних експертиз тощо, через яку виконання цих робіт розтягується на місяці. Для Романа Миколаїва важливо було розповісти про розширення мережі дошкільних навчальних закладів, забезпечення шкіл і дитсадків якісним харчуванням. Словян Воронецький проінформував про реалізацію міської програми “Піклування”, надання допомоги малозабезпеченим категоріям населення та учасникам АТО. Своє слово сказали і комунальники: про благоустрій міста, модернізацію зовнішнього освітлення… Натомість Олександр Чорнієвич закликав мешканців приватного сектора в мікрорайоні дотримуватися встановлених правил у землеустрої, зокрема не звужувати дороги парканами, які перетинають межі їхніх земельних ділянок.
Реакція зібрання на таке спілкування була схвальною, люди дякували “за відчутні позитивні зміни, котрі можна спостерігати практично щодня”. Добрі слова почув і Олег Яницький. Власне, його звіт складався з переліку робіт щодо ремонту вулично-дорожньої мережі в мікрорайоні. Так, уже відбувся капремонт вулиці Качинського (до залізничної колії), завершуються роботи на вулиці Вишневій. Виготовлена проектно-кошторисна документація на ремонт вулиць Степанкова і Декабристів. Така ж документація замовлена для капремонту вулиць Транспортної та Саварчука. Наступного року передбачено продовження ремонтних робіт на вулиці Качинського та у провулку Клубному, тротуару від Вокзальної до Проскурівського підпілля. Великі обсяги робіт здійснено з поточного ремонту вулиць Вишневої, Вокзальної, Курчатова, Проскурівського підпілля, провулку Шкільному. На 2017 рік заплановані роботи на вулицях Чкалова та на інших ділянках.
Для Гречан ці роботи мають велике значення, натомість, як зазначали виборці, є потреба у розширенні мережі дитячих майданчиків, санітарного очищення зелених насаджень, заходах з безпеки дорожнього руху тощо. Щодо цього Олег Яницький запевнив, що разом із колегами з фракції ВО “Свобода” зробить усе, щоб виконати накази людей.
Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *