Соціум

Коли ТОВ “Либідь” поверне місту підземку?

Минулої п’ятниці у господарському суді Хмельницької області відбулося перше слухання у справі міської ради проти ТОВ “Либідь”. Яблуком розбрату став підземний перехід на розі вулиць Кам’янецької та Подільської.

Минулої п’ятниці у господарському суді Хмельницької області відбулося перше слухання у справі міської ради проти ТОВ “Либідь”. Яблуком розбрату став підземний перехід на розі вулиць Кам’янецької та Подільської.

 

У 2011 році ТОВ “Либідь” отримало в оренду на чотири роки й одинадцять місяців частину нерухомого майна підземного переходу загальною площею 695 квадратних метрів. Термін оренди закінчився на початку жовтня цього року. Щоб продовжити цей договір, ТОВ “Либідь” звернулося до виконавчого комітету міської ради, але той не задовольнив це прохання.
За словами одного з представників інтересів міської ради, керівництво ТОВ “Либідь” неодноразово листами було попереджено про непродовження договору оренди. Колишній орендар повинен звільнити комунальні приміщення до 2 листопада. Проте підприємство не дослухалося до звернень міської ради й безпідставно продовжує користуватися площами підземного переходу. Саме це стало причиною судового позову до ТОВ “Либідь”.
На судове засідання прийшли троє представників інтересів міської ради, а ось відповідач, попри надіслані листи, не з’явився. Втім це не завадило почати розгляд справи по суті. Слухання тривало недовго — представники міської ради окреслили свої вимоги.
Позивач вимагає від ТОВ “Либідь” не лише звільнити приміщення підземного переходу, а й виплатити компенсацію за простій комунального майна. У позовній вимозі вказана сума компенсації — 48 тисяч 037 гривень і 68 копійок. Проте під час розгляду справи суддя помітив неточності у вказаній сумі та формулі її розрахунку. Тому він дав час представникам міської ради уточнити свої розрахунки.
На цьому й закінчилося судове слухання. Оскільки представник ТОВ “Либідь” не з’явився у залі господарського суду, справа була перенесена на 5 грудня.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *