Без категорії

Нова спецтехніка на службу комунальникам

У Хмельницькому з’явилася нова техніка, необхідна для повноцінної та якісної роботи комунальних підприємств у сфері благоустрою.

У Хмельницькому з’явилася нова техніка, необхідна для повноцінної та якісної роботи комунальних підприємств у сфері благоустрою.

 

Майже 40 мільйонів гривень передбачено цьогоріч у міському бюджеті на оновлення основ-них засобів та придбання нової техніки для комунальників. Наразі 22 одиниці вартістю 29 мільйонів гривень уже прийняли автопарки комунальних підприємств. До кінця року очікуються ще п’ять.
На презентації нової спецтехніки побували міський голова Олександр Симчишин та його заступник Анатолій Нестерук. За словами Олександра Симчишина, нова техніка придбана для зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств, своєчасного запобігання аварійним ситуаціям і надання якісних послуг населенню.
На подвір’ї КП “Хмельницьктеплокомуненерго” — три новенькі МАЗи — кран, лісовоз та самоскид, а також “Форд” (аварійка) та великотоннажний ДAF.
“Один із автомобілів, — розповідає директор підприємства Володимир Скалій, — призначений для перевезення паливної тріски. Він уже зробив перший свій рейс. Придбали автомобілі для транспортування лісосировини й паливних пелетів. Отримали новенький кран, бо той, що мали, віддали на потреби АТО. Є автомобіль, що розвозить паливну тріску безпосередньо в котельні, які працюють як альтернативні газовим”.
Директор підприємства докладно пояснює, що оновлений парк транспортних засобів конче потрібний тепловикам для виробничої діяльності. Адже за останні два роки на підприємстві запрацювали вісім котелень на пелетах та паливній трісці. Нова техніка забезпечуватиме безперебійну роботу цих котелень. Ні для кого не секрет, що хмельницькі тепловики є кращими в Україні. Завдяки їх новаторству, запроваджено когенерацію, що здешевило вартість однієї геокалорії. Саме тому тарифи на тепло і гарячу воду в нас є одними з найнижчих у країні.

Транспортний парк КП “Хмельницькводоканал” також має нові придбання техніки, кошти на яку виділені з міського бюджету. А це понад 10 мільйонів гривень.
“Цього року придбали автомобіль для аварійно-диспетчерської служби, екскаватор, який може копати на глибину понад п’ять метрів і проводити різні роботи. Для перевезення вантажів тепер є КрАЗ. Місяць тому придбали муловисмоктувальний автомобіль. Маємо кран вантажопідйомністю 25 тонн, — розповідає директор МКП “Хмельницькводоканал” Віталій Кавун. — Техніка, яку придбали за останні два роки, служитиме довго. Адже вона сучасна, споживає менше палива і не потребує значних витрат на ремонти”.
Нову техніку отримали ЖЕКи й інші комунальні підприємства міста. Для кожної житлово-експлуатаційної контори придбали по трактору для розчищення снігу на широких тротуарах і прибудинкових територіях. КП по будівництву, ремонту та експлуатації доріг тепер має два піскорозкидачі, які є багатофункціональними: влітку поливають дорогу, а взимку розкидають пісок.
“При уточненні бюджету на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 26 жовтня, ми плануємо ще виділити кошти, аби докупити кілька одиниць техніки”, — каже міський голова Олександр Симчишин. За його словами, придбаної техніки наразі не достатньо, бо багато років вона не оновлювалась, а та, що є, вже достатньо зношена. Тож, як пообіцяв міський голова, на наступний рік оновлення техніки та механізмів у комунальних підприємствах міста продовжиться.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *