Соціум

Доторкнись до Бiблiї

Саме таку назву має проект, який продовжує успiшно здiйснювати Хмельницьке мiське Товариство української мови iмені Тараса Шевченка “Просвiта” на ознаменування iсторичної подiї 1025-лiття Хрещення Київської Русi князем Володимиром.

Саме таку назву має проект, який продовжує успiшно здiйснювати Хмельницьке мiське Товариство української мови iмені Тараса Шевченка “Просвiта” на ознаменування iсторичної подiї 1025-лiття Хрещення Київської Русi князем Володимиром.

Проект реалізується спiльно з управлiнням освiти мiської ради. Вчителi та учнi на зiбраннях у свiтлицi Народного Дому “Просвiти” мали можливiсть глибше пiзнати християнську поезiю Тараса Шевченка, а також вiдомих українських поетiв ХХ столiття Богдана-Iгоря Антонича, Василя Стуса, Лiни Костенко та iнших.

З iнiцiативи правлiння Товариства священики християнських конфесiй провели просвiтницькi уроки “Скарби духовностi” для студентiв гуманiтарно-педагогiч-ної академiї і торговельно-еко-номiчного коледжу. Вiдповiдальний секретар “Просвiти” Тетяна Мосiйчук пiд час урокiв розкрила тему “Бiблiя та українська лiтература”.

А в Народному Домi у дружньому дiалозi з отцем Iваном (Данкевичем), настоятелем храму Рiздва Пресвятої Богородицi УГКЦ ще раз переконалися в необхiдностi утвердження християнської моралi в родинах методисти дошкiльних навчальних закладiв нашого міста (на фото).

За участю настоятеля храму Всiх Святих землi Української о.Володимира (Марущака) та о.Вадима (Якимова) — клiрика Кафедрального собору святого апостола Андрiя Первозванного УПЦ Київського патрiархату та iсторикiв навчальних закладiв обласного центру пройшли просвiтницькi програми на ХОДТРК “Подiлля-центр”. Разом з поважними гостями автор i ведуча програм Зоя Дiденко вела мову про свiточiв християнства в Українi: перших київських митрополитiв iз русичiв Iларiона та Климента; про князiв Острозьких — захисникiв вiри православної в Українi й на Подiллi; про вартового української церкви Митрополита Iларiона (Iвана Огiєнка). Святковi тематичнi програми розповiдали про рiвноапостольних княгиню Ольгу та князя Володимира — хрестителя Руси-України. Особливо наголошувалось, що животворча сутнiсть християнства, розкрита, найперше, в Бiблiї, була, є i буде джерелом духов-ного свiтла для кожного вiруючого.

А вiдзначення саме в Києвi, а не деiнде, 1025-лiття Хрещення Київської Русi — подiї свiтового значення, ще раз пiдкреслює, що Україна здатна зберегти свою державнiсть, свою православну вiру для нащадкiв i посісти гідне мiсце у свiтовiй спiльнотi вiльних народiв.

Тетяна ДУПЛЯК, заступник начальника міського управлiння освiти, член правлiння “Просвiти”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *