Соціум

Творча зустріч з “ліричною панною”

Словосполученням “лірична панна” нашу землячку Оксану Радушинську охрестила київська журналістка Жанна Куява після Оксаниного творчого вечора в Будинку письменників у столиці. З тих пір цей епітет “приріс” до подільської письменниці.

Словосполученням “лірична панна” нашу землячку Оксану Радушинську охрестила київська журналістка Жанна Куява після Оксаниного творчого вечора в Будинку письменників у столиці. З тих пір цей епітет “приріс” до подільської письменниці. Ось і минулого тижня в літературній вітальні обласної бібліотеки для юнацтва відбулася зустріч читачів з Оксаною Радушинською, а на стенді з творчим доробком авторки красувалося вже згадуване словосполучення, що найкраще характеризує образ літераторки. На побачення до майстрині слова завітали студенти Хмельницького інституту бізнесу та члени літературної студії вчителів-мовників. Завідуюча відділом краєзнавства Наталія Ясінська та провідний бібліотекар Тетяна Ковальчук взяли на себе не лише місію організаторів заходу, а й провели його, наповнивши влучними запитаннями до гості і розповіддю з її біографії. Згадали про перші кроки в літературі, про визнання на державному рівні, адже Оксана — кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, про роботу в газеті, на радіо й телебаченні, про перемоги у конкурсах і в житті. Варто зазначити, що на всі запитання Оксана Радушинська відповідала барвисто й конкретно, зізнаючись у промахах і пишаючись здобутками. “Мені не хотілося бути пафосною чи надто серйозною, — розповідає авторка. — На цікаві запитання відповідала, як мені здається, цікавими фактами, спогадами і розмірковуваннями. Дякую працівницям бібліотеки за організацію цієї творчої зустрічі. Відчувалися небайдужість і прагнення зробити захід не для “галочки”, а наповнити його змістом: стенд із газетними й журнальними публікаціями про мене, добірка книг, відеоряд… Ми вже узгодили й подальші зустрічі”.

Звичайно, звучали вірші в Оксаниному виконанні, бо саме поезія стала основоположною у її творчості. Година зустрічі швидко збігла, а літературну вітальню ще довго не залишали гості, спілкуючись з авторкою про вірші і не тільки.

Ксенія ГРАДНОВА
Фото Петра РАДУШИНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *