Соціум

Хто посягнув на комунальне майно?

 

У понеділок біля приміщення Господарського суду Хмельницької області пройшла протестна акція проти продовження терміну оренди земельної ділянки ТОВ “Речовий ринок Торговий дім “Бартерсервіс” і за передачу цієї ділянки комунальному підприємству — ринок “Ранковий”, як це, власне, донедавна і було згідно з відповідним рішенням сесії Хмельницької міської ради…

У понеділок біля приміщення Господарського суду Хмельницької області пройшла протестна акція проти продовження терміну оренди земельної ділянки ТОВ “Речовий ринок Торговий дім “Бартерсервіс” і за передачу цієї ділянки комунальному підприємству — ринок “Ранковий”, як це, власне, донедавна і було згідно з відповідним рішенням сесії Хмельницької міської ради. Організаторами акції виступили працівники ринку “Ранковий”, активісти ВО “Свобода” та профспілки захисту підприємництва.
Нагадаємо, Господарський суд області свого часу визнав правочинним рішення міської ради про передачу цієї земельної ділянки комунальному підприємству — ринок “Ранковий”. Проте Рівненський апеляційний суд своєю постановою це рішення скасував, натомість визнав за “Бартерсервісом” право на оренду спірної земельної ділянки, зобов’язав міську раду поновити договір з “Бартерсервісом” , при цьому скасувавши всі рішення міської ради щодо передачі “Ранковому” права цієї оренди. Вищий господарський суд з незрозумілих причин касаційні скарги на це рішення апеляційного суду не прийняв до розгляду, хоч зазначені скарги надавали неодноразово і міська рада, і Генеральна прокуратура України.

На акції протесту її учасники висловили своє справедливе обурення тим, що сталося, адже з передачею у володіння цієї земельної ділянки “Бартерсервісу” місто реально втрачатиме у рік понад два мільйони гривень надходжень у свою казну, які аж ніяк не є зайвими для міської громади. Про це гостро і принципово говорили народний депутат України, лідер обласної організації ВО “Свобода” Ігор Сабій, депутат міської ради, голова профспілки захисту підприємництва Надія Кнець та інші.
Слід зауважити і той факт, що колишні власники ринку напередодні здійснили рейдерське захоплення адмінприміщення ринку при потуранні правоохоронців, що також дістало гостру оцінку учасників акції.
Словом, питання про те, хто, чому і як посягнув на комунальне майно, залишається відкритим.
В.СІВАЧ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *