Соціум

Старокостянтинівка Наталія Ручківська стала відкриттям

Протягом тижня спорткомплекс “Запоріжсталі” прийняв два всеукраїнські легкоатлетичні змагання в приміщенні.

Протягом тижня спорткомплекс “Запоріжсталі” прийняв два всеукраїнські легкоатлетичні змагання в приміщенні.

Спочатку кращих визначали в командному чемпіонаті України дорослі спортсмени. Хмельниччину серед 650 учасників високого рівня представляли лише чотири провідні легкоатлети. В гарній формі підійшов до зимового сезону майстер спорту міжнародного класу Олег Каяфа. Про це засвідчили його друге місце в бігу на 800 м (1 хв. 51,04 с) та п’яте на 1500 м (3 хв. 47,78 с). Останній результат перевищує його ж рекорд області дворічної давнини. Свої кращі секунди динамівець сподівається показати в середині лютого — на початку березня.

Майстер спорту Марина Бех поки що не змогла повністю продемонструвати свій потенціал й обмежи-лася п’ятим місцем в стрибках у довжину серед жінок, досягнувши 6 м 19 см. Майстер спорту міжнародного класу Дмитро Тидень в тому ж секторі виступав у потрійному стрибку, де зі скромним для себе результатом (15 м 61 см) став сьомим. Окрім названих хмельничан, до чільної десятки пробився у штовханні ядра (14 м 76 см) Олег Бондарчук з Летичева. У підсумку з доробком у 175 очок збірна області у названому складі не змогла піднятись вище 22 місця серед 27 регіонів.

Значно краще в командній боротьбі виглядали представники нашої області на чемпіонаті України серед юнаків та дівчат 1996 року народження і молодших, більшість з яких виступили на рівні своїх найкращих результатів. А от Наталія Ручківська зі Старокостянтинова стала відкриттям чемпіонату. Вона першого дня тричі стартувала в бігу на 60 метрів, здобувши у підсумку високе четверте місце (8,00 с) серед дівчат. А наступного ранку впевнено пройшла до фіналу в бігу на 60 м з бар’єрами, де вперше стала призеркою — друге місце (9,15 с). Тренує Наталію досвідчений фахівець Володимир Гоняк. Подібний шлях здійснила талановита Іванна Аврамчук, 1998 р.н., яка змогла пробитися також до двох фіналів: у бігу на 60 м була шостою, а на двохсотметрівці виграла срібло (26,26 с). Близько до здобуття нагороди підійшла Марія Ращук, 1997 р. н., яка четвертою завершила свій виступ у п’ятиборстві. Обоє є вихованками Любові Івчук з Полонного.

Відзначається стабільністю в подоланні середніх дистанцій 15-річний Андрій Аліксійчук з с. Чотирбоки Шепетівського району, якого поступово веде до вершин майстерності Руслан Тимощук. У тактичній боротьбі Андрій поки що поступився більш досвідченим суперникам, та все ж медаль — бронзову, здобуту на дистанції 1500 м, додав до своєї спортивної колекції, а ще він п’ятим фінішував на 800-метрівці.

Добре зарекомендував себе спринтер з Шепетівки Євген Шахрай, у доробку якого два шостих місця на дистанціях 60 і 200 м. До десятки кращих пробився у бігу на 400-метрівці й Володимир Матвеєв.

Зазначу, що конкуренція в бігових дисциплінах була високою, адже на старт виходили від 40 до 80 учасників, які намагалися потрапити до залікових 24 результатів.

З цим завданням справилися і троє хмельничан з ОЦФВУМ. Зокрема, Юрій Мегега посів шосте (400 м) і дев’яте (200 м) місця. Проте разом з тренером Анатолієм Новіковим вони наполегливо готуються до літнього сезону. За підсумками минулого року Юрій є кандидатом на участь у чемпіонаті світу серед юнаків, який у липні прийматиме Донецьк.

Пройшли перевірку і 14-річні спортсмени: Крістіна Шостацька посіла шосте місце в стрибках у довжину серед дівчат, а Олександр Лятавський у цій же дисципліні став 17-м.

Рівний виступ усіх 13 представників Хмельниччини (допускалося 30) забезпечив їй 12 місце.

На жаль, на цих змаганнях не було жодного спортсмена з ДЮСШ південних районів нашої області і Кам’янця-Подільського. Невже в цих районах перевелися здібна молодь і тренерський склад?

Віктор ФЛЕНТІН

На фото: Андрій Аліксійчук;

Наталія Ручківська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *