Соціум

Позашкільний заклад виконує соціальне замовлення

 

Хмельницький дитячо-юнацький центр був заснований 21 рік тому і вже має багату історію, пов’язану з тисячами вихованців, які охоче відвідували цей заклад.

 

Хмельницький дитячо-юнацький центр був заснований 21 рік тому і вже має багату історію, пов’язану з тисячами вихованців, які охоче відвідували цей заклад.

 

Щороку зростає кількість дітей, які тут займаються. Так, у 2008/2009 навчальному році гуртковою роботою було охоплено 302 дитини, а нині тут 475 вихованців. У центрі діють 35 гуртків, роботу яких забезпечують 35 працівників, з яких 19 педагогічних. Заклад організовує заняття в шести напрямках, зокрема, спортивно-технічному, це — гуртки радіотелеграфії, радіозв’язку, картингу та полювання на лисиць. П’ять гуртків складають науково-технічний напрям. Предметно-технічне спрямування в гуртків — автомобільного, винахідників та раціоналізаторів, радіоконструювання. Футбол, настільний теніс та інші види спорту, всього 14 гуртків — це фізкультурно-спортивний напрям центру. У гуртках образотворчого мистецтва, художньої обробки деревини, оригамі, паперопластики, рукоділля, глиняної іграшки, художньої вишивки, декоративно-ужиткового мистецтва займаються діти в художньо-естетичному напрямку. 15 вихованців обрали туристично-краєзнавче спрямування.

Нове приміщення, площею майже тисяча квадратних метрів, яке дитячо-юнацький центр отримав на вул. Довженка, 12 минулого року, стало поштовхом у його розвитку. Тож позашкільний виховний заклад має чимало успіхів, якими по-справжньому пишається. Особливо відзначилися юні футболісти. В кінці грудня у Хмельницькому відбувся відкритий турнір з міні-футболу серед хлопчиків 2004-2005 років народження. Вихованці центру у цьому турнірі посіли друге місце. А на Всеукраїнському турнірі з міні-футболу пам’яті М.Кирпиченка здобули третє місце. За підсумками футбольного сезону в спортінтернатах провідних команд України “Металург” (м. Донецьк) та “Зоря” (м. Луганськ) навчатимуться  вихованці центру Андрій Сокалюк та Денис Борис.

Гарні здобутки й у вихованців радіогуртка. За підсумками роботи минулого року, команда дитячо-юнацького центру посіла перше місце серед відповідних команд України. Свої досягнення вихованці підтвердили результатами участі в міні-тесті з радіозв’язку України на коротких хвилях 4 січня. А Артем Заєць здобув перемогу в особистому заліку з радіозв’язку у минулому році на Хмельниччині.

“Головною метою діяльності центру є створення умов для гармонійного розвитку природних нахилів та інтересів вихованців, організація їх дозвілля та відпочинку, — переконаний директор центру Сергій Вовк. — Ми й надалі працюватимемо творчо, виконуючи державне соціальне замовлення щодо виховання дітей у сфері позашкільної освіти”.

Вл. інф.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *