Соціум

Футзал. №1 2013

Хмельничани були биті “Кардиналом-Рівне”

Матч очікувався з підвищеною інтригою, адже зустрічалися сусіди по турнірній таблиці, тобто була так звана “битва за шість очок”. Крім того, це протистояння мало для хмельничан подвійний підтекст: по-перше, хотілося  перемогою привітати себе і вболівальників із семиріччям клубу, по-друге, реваншуватися за прикру поразку у Рівному.

Хмельничани були биті “Кардиналом-Рівне”

Матч очікувався з підвищеною інтригою, адже зустрічалися сусіди по турнірній таблиці, тобто була так звана “битва за шість очок”. Крім того, це протистояння мало для хмельничан подвійний підтекст: по-перше, хотілося  перемогою привітати себе і вболівальників із семиріччям клубу, по-друге, реваншуватися за прикру поразку у Рівному.

Активніше гру розпочали господарі. Міг забити Цой. Віктор блискуче накрутив Басича і пробивав у праву “дев’ятку” воріт, але йому забракло точності. А на десятій хвилині “Кардинал-Рівне” дещо нелогічно відкрив рахунок. Вершинін виконав навісну передачу на дальню стійку, де Андрій Чернієнко головою пробив у праву “дев’ятку” воріт хмельничан без шансів для Кіндякова — 0:1. Скоротити розрив у рахунку міг капітан господарів Дмитро Калуков. “Сімка” в складі “Спортлідера+” пройшов лівою брівкою, накрутивши кількох опонентів, проте м’яч після його удару пройшов у лічених сантиметрах від стійки. Команди пішли відпочивати за мінімальної переваги “Кардинала”.

Другий тайм був набагато цікавішим. Чернієнко виконав чудову передачу на Маринюка і Мар’ян зльоту пробив у праву “шістку” воріт, однак на висоті був Кіндяков, врятувавши власну команду. Блискуче зі штрафного пробивав Калуков, проте вже дива воротарської майстерності продемонстрував страж воріт “Кардинала”, кінчиками пальців витягнувши сферу з лівої “шістки” воріт. Двічі рятував команду Кіндяков після небезпечних ударів у виконанні Вершиніна та Маринюка. Блискучого удару у нижній кут завдав Цой, але врятував гостей уже їхній захисник, який у підкаті вибив сферу з порожніх воріт. На 30-й хвилині гості забили вдруге. Дубль оформив Андрій Чернієнко, який ударом у падінні замкнув блискучу передачу на дальній стійці — 0:2. Могли гості забити одразу й третій гол, але Кіндяков виручив команду після потужного удару зльоту від Бондаря. Хмельничани вирішили змінити воротаря на п’ятого польового гравця, і шквал атак одна за одною розпочався біля воріт гостей. У ліву “дев’ятку” воріт пробивав Сондак, однак Гурко ціною надзусиль все-таки зміг парирувати м’яч. Виручив воротар гостей і через декілька секунд, витягнувши з нижнього кута “мертвий м’яч” після удару Калукова. Блискуче пробивав у праву “шістку” Сондак, проте Гурко зміг парирувати сферу, а потім ще й “потягнув” добивання від Калукова!!! Емоції на майданчику зашкалювали. Після розіграшу штрафного у праву “дев’ятку” воріт пробивав Ткачук, однак його постріл прийняла на себе стійка воріт. За декілька хвилин до завершення гості забили втретє. Когут перехопив сферу у центрі майданчика і пробив по воротах хмельничан — 0:3.

У підсумку — поразка, яка дещо несправедливо відображає хід подій на майданчику.

 

“Меркурій” провів яскравий майстер-клас

У рамках шостого туру чемпіонату України з футзалу серед команд першої групи хмельницький “Спортлідер-2” приймав лідера і діючого чемпіона — чернівецький “Меркурій”. Забігаючи наперед, скажу, що більш досвідчені гості мали перевагу в усіх ігрових компонентах, і цілком логічно вивезли з Хмельницького три очки.

З перших хвилин гості заволоділи ініціативою, почали створювати гольові моменти.  А вже через декілька хвилин Химяк відкрив рахунок у матчі. Рибак чудово відкотив під удар п’ятнадцятому номеру “Меркурія”, і Павло пробив у правий нижній кут – 0:1. Після цього перший небезпечний момент створили господарі. Віталій Атаманюк показав чудову техніку, накрутивши кількох опонентів, і потужно пробив по воротах, але голкіпер гостей зіграв вище всяких похвал, ціною надзусиль ліквідувавши загрозу. Саме тоді спрацювало відоме футбольне правило, і через кілька секунд хмельничани пропустили вдруге. Рибак відпасував на дальню стійку, де Віталій Ткачук з кількох метрів не залишив шансів голкіперу — 0:2. “Гол у роздягальню” забив Сергій Янчик. “Трійка” в складі “Меркурія” блискуче пробив зі штрафного у лівий нижній кут (щоправда, не без допомоги рикошету) і змусив Тимощука втретє витягати сферу з власних воріт — 0:3. За такого рахунку команди і пішли відпочивати.

В дебюті другої половини гості повністю домінували на майданчику. Павло Химяк оформив дубль, влучно пробивши з гострого кута у дальній нижній кут, — 0:4. Через хвилину нестримний Химяк відкотив з кутового на Рибака. Сергій прибрав захисника і з розвороту пробив у ліву “шістку” без шансів для стража воріт “Спортлідера-2” — 0:5. На 25-й хвилині оформити дубль також вдалося Рибаку. Герой цього матчу Павло Химяк прострілив на дальню стійку, де Сергій розстріляв незахищений кут воріт — 0:6. Гра проходила під повним контролем більш іменитого опонента. Бакалярик чудово відпасував на Маковійчука і Олександр пробивав у праву “дев’ятку” воріт, але його постріл прийняла на себе стійка. А під завісу матчу господарі змарнували неймовірну нагоду для взяття воріт. Малишевський чудово відпасував на Шеремету. Руслан пробив у праву “дев’ятку”, але… влучив у хрестовину воріт!

Підсумковий рахунок на табло засвідчив про заслужену перемогу “Меркурія”, який іде на перерву змагань у ранзі зимового чемпіона.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *