Соціум

Ювілей Івана Добрика першими відзначили у колективі ліцею №17

Минулого четверга у ліцеї №17 святкували знакову подію: 90-річчя ветерана війни, визволителя нашого міста і краю Івана Добрика, з яким цей колектив,   особливо його 7-Г клас, єднає міцна дружба в останні роки. Принагідно зазначимо, що саме ліцеїсти ближче познайомили з Іваном Федотовичем журналістів газети “Проскурів”, яка висунула його торік на високе звання у своєму регіональному рейтингу популярності переможцем у номінації “Гордість краю”. Власне, наша газета назвала цього харизматичного ветерана-фронтовика “Людиною року 2012” своєї газети. Тож зрозуміло, що “Проскурів” також приєднався до цих ювілейних торжеств у ліцеї №17.

Минулого четверга у ліцеї №17 святкували знакову подію: 90-річчя ветерана війни, визволителя нашого міста і краю Івана Добрика, з яким цей колектив, особливо його 7-Г клас, єднає міцна дружба в останні роки. Принагідно зазначимо, що саме ліцеїсти ближче познайомили з Іваном Федотовичем журналістів газети “Проскурів”, яка висунула його торік на високе звання у своєму регіональному рейтингу популярності переможцем у номінації “Гордість краю”. Власне, наша газета назвала цього харизматичного ветерана-фронтовика “Людиною року 2012” своєї газети. Тож зрозуміло, що “Проскурів” також приєднався до цих ювілейних торжеств у ліцеї №17.

А на саме свято зібралися найближчі друзі ветерана — учні, педагоги, батьки, які у форматі зустрічі-концерту відзначили цей ювілей. Гарні слова на адресу ветерана говорили директор ліцею Броніслава Бейдерман, класний керівник підшефного класу, який опікується ветераном, Лідія Ковпак, редактор “Проскурова” Богдан Теленько та інші. Ліцеїсти підготували для ювіляра чудовий концерт з вишуканими виступами юних співаків, танцюристів, декламаторів і навіть з драматичними мізансценами. Сюрпризом став документальний відеофільм про ветерана авторства семикласника Івана Закордонця. А ще всі з захопленням слухали про життя, фронтові будні і звитяги самого Івана Добрика, який з боями пройшов усю війну, провівши безпосередньо на фронті 764 дні і ночі, прийнявши останні бої з нацистами у травні 1945-го, визволяючи Прагу…

Важко переоцінити виховне значення цієї патріотичної акції для педагогів та учнів ліцею №17, їх постійну опіку та співпрацю з Іваном Добриком та багатьма іншими ветеранами війни. А ще не можна було щиро не подивуватися оптимізму, військовій офіцерській виправці 90-річного полковника у відставці, фронтовика Івана Добрика, який знову довів і собі, й усім нам, що він і далі знаходиться в строю.

P.S. Додамо, що в ці дні до урочистостей з нагоди 90-річчя Івана Добрика приєдналися міська ветеранська організація, керівництво міста, друзі та рідні ветерана, хоча першими, і це дуже знаменно, були учні і педагоги ліцею №17…

Наш кор. 
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *