Соціум

Ми пам’ятаємо…

Минулої суботи тисячі українців взяли участь у меморіальних акціях із вшанування жертв Голодомору — геноциду 1932-1933 років.

Минулої суботи тисячі українців взяли участь у меморіальних акціях із вшанування жертв Голодомору — геноциду 1932-1933 років.

У Хмельницькому городяни, представники трудових колективів, установ, активісти державницьких партій та громадських організацій пройшли того дня скорбною ходою від майдану Незалежності до меморіалу жертвам репресій Ангел Скорботи. Відрадно було бачити на цих заходах багато молоді, яка мала можливість у такий спосіб задуматися над трагедією Голодомору, яку пережив наш народ, а ми всі разом ще раз поміркувати над тим, чому цей злочин комуністичної системи міг відбутися саме на нашій землі.

У нашому місті того дня було запалено тисячі свіч пам’яті по жертвах Голодомору та політичних репресій, які палахкотіли у людських руках, біля меморіалу, у вікнах осель хмельничан…

І ще одне. Не менш відрадно, що, здається, нинішня влада почала розуміти трагедію власного народу під час Голодомору 1932-1933 років. І з вуст її представників вже не звучать публічно сумнівні висновки на цю тему. Вона, здається, у цьому питанні дистанціюється і від своїх політичних партнерів-комуністів, які вважають себе правонаступниками КПРС, і від позиції офіційного Кремля. Хоча слід визнати, з огляду на перебіг меморіальних акцій того дня у районах області, що для місцевої влади вони мали більше ритуально-протокольний характер…

Наш кор.
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *