Соціум

Коли відповідальність обранця є обов’язковою, а довіра людей — щирою

Минулого тижня відбувся звіт депутатського тандему перед виборцями двох виборчих округів: №№21, 22, які складають значну частину центрального мікрорайону міста. Обслуговує її ЖЕК №1, отож і звітна зустріч з обранцями проходила в його приміщенні. Охочих висловити свої претензії та пропозиції виявилося небагато, адже цей район міста, як його обличчя, завжди користувався особливою увагою з боку міської влади. Проте навіть за таких умов і тут є свої проблеми: як соціальні, так і побутові.

Минулого тижня відбувся звіт депутатського тандему перед виборцями двох виборчих округів: №№21, 22, які складають значну частину центрального мікрорайону міста. Обслуговує її ЖЕК №1, отож і звітна зустріч з обранцями проходила в його приміщенні. Охочих висловити свої претензії та пропозиції виявилося небагато, адже цей район міста, як його обличчя, завжди користувався особливою увагою з боку міської влади. Проте навіть за таких умов і тут є свої проблеми: як соціальні, так і побутові.

Від округу №21 до міської ради обраний Олександр Кізляр — корінний мешканець цієї частини міста. Її інтереси у представницькому органі міської влади він представляє вже втретє поспіль, отож чудово знає всі тутешні потреби і встиг збагатитися досвідом у їх задоволенні. Щоправда, до звичного житлового масиву додалася територія вулиць Депутатської та Плоскої, відтак турбот в обранця місцевої довіри побільшало. Власне, головною була і залишається місцина, яку старожили-проскурівчани називають Заваллям, — частина міста, котра обживалася за його захисним земляним валом за межами вулиці Кам’янецької. Натомість спокійніше почуватися депутату не дає і центральний район округу з його старим житловим фондом.

Стабільна довіра людей має однак і зворотний бік. Як відомо, найбільше дістається тому, хто вправно несе свою ношу. Відтак за минулий рік і вісім місяців нинішнього за допомогою до Олександра Кізляра звернулись 135 громадян, причому 89 звернень були колективними. Вирішувати всі проблеми довелося разом з ЖЕКом, а деякі — виносити на розгляд сесії міської ради або відповідних державних відомств. Перелік усіх уже виконаних робіт за цими зверненнями займає декілька сторінок. Так, ремонтні роботи з різних потреб здійснювались на Кам’янецькій, 54, 64, 60/2, 72, 78, 80, 82; Гагаріна, 60, 32, 32/1, 28, 23/1, 9, 34, 13; Проскурівського підпілля, 127, 127/1, 127/1А, 115/1, 117, Завадського, 64/2, у провулку Подільському, 4. На ці роботи було використано понад 920 тисяч гривень. Крім такої практичної підтримки стану житлових будинків та благоустрою їхніх дворів, відбувався ремонт доріг вулиць Володимирської, Гагаріна, Завадського, Кам’янецької, провулків Маяковського і Гвардійського, були розчищені зелені насадження. На прохання мешканців вулиці Завадського, за ініціативи Олександра Кізляра, сесія міської ради своїм рішенням обмежила на ній транспортний рух. Втручався депутат і в наведення порядку в деяких дворах, де любителі гучного гуляння заважали людям відпочивати. Але чи не найгостріші проблеми доводиться долати якраз на території колишнього Завалля. Головна з них — стан дренажної системи, обмеженість чи взагалі відсутність зливової каналізації, через що тут постійним явищем є підтоплення та замулення. Дещо зробити вже вдалося, але необхідний фронт робіт залишається дуже великим.

Для Олександра Кізляра ця проблематика Завалля залишається основною і пріоритетною, тим більше, що в ході цієї звітної зустрічі про неї найбільше говорили тамтешні жителі. Насамперед це стосується вулиці Плоскої, де найбільше потерпає приватний сектор. Утім вміння депутата знаходити вирішальні варіанти людям добре відомі. Як приклад, недавня конфліктна ситуація у дворі будинку №72 на Кам’янецькій, де Хмельницька єпархія УПЦ отримала дозвіл від міської влади на будівництво житла для священнослужителів. Ця забудова фактично ставила б хрест на можливості існування тут дитячого майданчика та місця для відпочинку літніх людей. Стараннями Олександра Кізляра, які підтримали його колеги в міськраді, для цього будівництва була виділена інша земельна ділянка, отож інтереси всіх сторін були таким чином задоволені. Природно, що результативна сумлінність свого обрання викликає у людей повагу до нього, а відтак і вдячність за відповідальне ставлення до довірених обов’язків. Тому слів подяки на його адресу в процесі звітної зустрічі пролунало чимало. Особливо теплі слова прозвучали від ветеранської організації при ЖЕКу №1 — за постійну і щедру допомогу. Не забарився зі схвальними відгуками і сам депутат, відзначивши плідну співпрацю з ЖЕКом. Для неї визначився і перелік робіт, запланований до кінця цього року.

Статус колеги Кізляра Дмитра Шевченка за своєю відповідальністю перед виборцями дещо інший. Будучи обраним до міської ради за списком партії “Фронт змін”, він лише закріплений за виборчим округом №22. Але формальна нібито залежність за його територією на депутатській сумлінності формальним же ставленням не позначається. Списочник Дмитро Шевченко також відповідально ставиться до звернень громадян, як і його колега-мажоритарник. І хоча він отримав менше наказів від виборців, усі вони виконуються належним чином у такій же плідній співпраці з працівниками ЖЕКу №1. Завдяки їй відбулися ремонтні роботи у будинках №27 на Соборній, №93/1 на Свободи, №9 на Пушкіна, оновлене асфальтове покриття території на Пушкіна, 13 та доріг на вулицях Гагаріна, Проскурівській, Прибузькій, Соборній, у провулку Військкоматному, проведений ремонт та експертне обстеження ліфтів за адресами: Соборна, 33 та Прибузька, 2. Значні обсяги робіт були здійснені у системі зливової каналізації в центральній частині міста. Дмитру Шевченку також нерідко доводиться виконувати місію посередника між громадянами й органами місцевої та центральної влади. Як результат, наприклад, облаштовані дитячі майданчики на Соборній, 33 та Подільській, 147/1. Задоволенню культурних потреб мешканців округу і всіх хмельничан служить його діяльність на посаді голови постійної депутатської комісії міської ради з гуманітарних питань, яка напрацювала та ініціювала чималий  пакет конкретних пропозицій з розвитку та покращення життєдіяльності міста у цій сфері.

Офіційна звітна частина цієї зустрічі мала своє продовження, коли обидва депутати проводили імпровізований прийом громадян з особистих питань.

Володимир Разуваєв

На фото: під час зустрічі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *