Соціум

“Людина року” — звання високе

Подільський регіональний рейтинг популярності “Людина року-2011” вшанував своїх переможців

Минулої п’ятниці у сесійній залі Хмельницької міської ради відбулась урочиста церемонія вшанування лауреатів XV Подільського регіонального рейтингу популярності “Людина року-2011”, конкурсу, який у свій час заснувала газета “Проскурів”

 

Минулої п’ятниці у сесійній залі Хмельницької міської ради відбулась урочиста церемонія вшанування лауреатів XV Подільського регіонального рейтингу популярності “Людина року-2011”, конкурсу, який у свій час заснувала газета “Проскурів”.

Працівники нашої редакції у ролі гостинних господарів зустрічали переможців конкурсу ще на вході до приміщення міської ради, сесійна зала якої того дня стала місцем цієї цікавої церемонії, до якої ми готувалися заздалегідь. На табло у залі було висвітлено її електронний банер, де постійно чергувалася хроніка подібних церемоній за останні роки.

Відкрив її Хмельницький міський голова Сергій Мельник та голова журі, редактор “Проскурова” Богдан Теленько. З привітальним словом виступив і заступник голови облдержадміністрації Микола Катеренчук.

А першим міський голова вручив диплом переможця конкурсу у номінації “Гордість краю” — ветерану Великої Вітчизняної війни, воїну-визволителю нашого міста і краю, полковнику у відставці Івану Добрику, людині легендарній і заслуженій. Незважаючи на те, що йому йде дев’яностий рік, він і досі в строю. Сергій Мельник познайомив присутніх з бойовим шляхом ветерана-фронтовика, висловив вдячність Івану Федотовичу за його патріотичну діяльність серед учнівської молоді міста, яка, до речі, в особі школярів-семикласників ліцею №17 разом з їх вчителькою Лідією Ковпак також привітала нашого шановного лауреата.

По-особливому пам’ятним був той день і для переможця у номінації “Благодійник”, відомого у місті бізнесмена, депутата міської ради Анатолія Собка, який якраз 1 червня відзначав день народження. Після вручення міським головою Анатолію Івановичу диплома переможця нашого рейтингу до його пошанування долучився й глава Хмельницької та Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ Київського патріархату Митрополит Антоній, який вручив йому церковний орден Рівноапостольного князя Володимира. Владика заразом благословив і нашу церемонію, привітавши всіх з наступаючим святом П’ятидесятниці.

Добрі слова прозвучали на церемонії і на адресу одного з переможців у почесній номінації “Меценат”, директора Хмельницького регіонального центру інвестицій та розвитку, депутата міськради Богдана Міхняка.

Цікавою сторінкою церемонії стало вручення відзнак рейтингу цілій плеяді промисловців нашого міста і краю, яку було розпочато, власне, з вручення диплома переможця у номінації “Промисловець” директору державного підприємства “Новатор” Анатолію Вдовиченку, який понад два десятки літ очолює це унікальне виробництво. Далі відзнаки конкурсу в номінації “Фінансист” були вручені генеральному директору ВАТ “Темп” Івану Праворському, у номінації “Лідер комунальної галузі” — директору комунального підприємства “Електротранс”, депутату міської ради Віктору Паламарчуку, переможцям у престижних номінаціях: “Реформатор” — гендиректору міського споживчого товариства “Кооператор” Миколі Вороні, “За професійний патріотизм” — голові наглядової ради ПАТ “Хмельпиво” Олександру Лисюку, “Підприємець” — директору ТОВ “Асоціація дитячого харчування” Надії Кравчук.

Пошанували учасники церемонії і переможців у номінаціях: “Керівник” — начальника міського управління праці, соціального захисту населення та охорони здоров’я Словяна Воронецького, “Службовець” — начальника міського управління культури і туризму Альбіна Тарчевського, “Професіонал” — головного лікаря міської дитячої лікарні Івана Гуцула, “Кращий платник податків” — директора ТОВ “Фірма Оферта” Віктора Павлючека, якого, до речі, представив і першим привітав начальник податкової інспекції у м. Хмельницькому Руслан Мединський. Важливо, що міський голова під час вручення дипломів переможцям робив слушні доповнення ведучим церемонії, підсилюючи їх характеристики номінантів своїми висновками. Так було, зокрема, при врученні відзнак Анатолію Вдовиченку, Івану Праворському, Віктору Паламарчуку і директору гіпермаркету “Таврія В” Олександру Балагурі, якому він подякував за те, що у цьому гіпермаркеті працівникам виплачується реальна зарплата. До речі, як і в колективі гіпермаркету “Епіцентр”, засновник мережі якої в Україні наш земляк Олександр Герега переміг у номінації “Меценат”, про що наголосив міський голова. Зазначимо, що декілька років тому, коли з ініціативи Олександра Гереги у нашому місті було відкрито гіпермаркет будівельно-господарських товарів “Епіцентр”, Олександр Володимирович переміг у престижній номінації “Інвестор”, яка нині дісталася директору обласної філії “Укрінбанку” Євгену Гапу. На жаль, Олександр Герега, як і переможці у номінаціях: “За духовне відродження краю” — народний художник України Микола Мазур, “Депутат” — депутат міської ради Володимир Швець, “Науковець” — доктор економічних наук Михайло Войнаренко, з поважних причин не змогли взяти участь у церемонії, хоча її організатори не обійшли їх увагою, пообіцявши продовжити церемонію безпосередньо у трудових колективах номінантів.

Важливою сторінкою церемонії стало вручення відзнак рейтингу переможцям у номінаціях: “За суспільну активність” — багаторічному президенту Хмельницького обласного відділення Союзу промисловців і підприємців, голові Об’єднання роботодавців області Івану Дунцю (зазначимо, що ці дві інституції взяли активну участь у визначенні переможців конкурсу у ряді знакових наших номінацій), “За піднесення авторитету краю” — президенту Хмельницької торгово-промислової палати Наталії Бєляковій та голові обласної організації Товариства глухих Миколі Адамчуку.

Символічну “гуманітарну сторінку” церемонії було відкрито з пошанування переможців у номінації “Митець” — заслужених артистів України, солістів обласної філармонії Фатіми Чергіндзії та Миколи Довгальова, лауреата у номінації “Громадський діяч” — голови ради міської організації ветеранів Гаптульмуніра Садикова та переможця у номінації “За виховання національної еліти” — голови Хмельницького Товариства української мови ім. Т.Шевченка “Просвіта” Зої Діденко.

Продовжила церемонію і її “культурницька сторінка”, коли дипломи переможців у номінації “Подільський стиль” було вручено керівникові зразкового фольклорного колективу “Берегиня” Ульяні Прокопишеній (до речі, “Берегиня” взяла найактивнішу участь у церемонії, розпочавши та завершивши її) та колективу етно-рок-гурту “Чумацький шлях”, який наступного дня відбув на фестиваль у Польщу.

А у “спортивній сторінці” церемонії ми вітали переможців у номінаціях “Відкриття року” — легкоатлетку Марину Бех та “Рекордсмен” — переможця кубка світу з панкратіону Володимира Лахмана, за яких відзнаки одержали їх рідні, бо самі переможці перебували на спортивних змаганнях.

А ще варто відзначити неформальну атмосферу, яка панувала під час проведення церемонії. Адже майже всі наші лауреати тримали слово у відповідь, що, з огляду на присутність міського голови, представників обласної влади, підсилювало її значимість та ділову конструктивність. Відрадно було й редакції “Проскурова” почути добрі слова на свою адресу, а її редактору отримати з рук Митрополита Антонія високу відзнаку — церковний орден Рівноапостольного князя Володимира. Саме владика Антоній своїми щирими побажаннями і закрив урочисту церемонію, учасники якої разом з гуртом “Берегиня” на завершення заспівали українську здравницю “Многая літа” і зробили спільне фото на пам’ять…

Словом, ще одна яскрава сторінка Подільського рейтингу “Людина року” того дня була перегорнута, а до числа номінантів конкурсу долучилися нові авторитетні особистості, які самовіддано працюють на престиж нашого міста, краю, рідної України, кожен на своєму місці.

Б.Демків
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *