Соціум

“Чумацький шлях”— на люблінській “Ночі культури”

Нещодавно у місті Люблін (Польща) відбувся грандіозний українсько-польський фестиваль “Ніч культури”. Цьогоріч це незвичайне культурне дійство пройшло під гаслом “Люблін — брама сходу” та було приурочене відкриттю чемпіонату з футболу “Євро-2012”.

Нещодавно у місті Люблін (Польща) відбувся грандіозний українсько-польський фестиваль “Ніч культури”. Цьогоріч це незвичайне культурне дійство пройшло під гаслом “Люблін — брама сходу” та було приурочене відкриттю чемпіонату з футболу “Євро-2012”.

У рамках фестивалю протягом однієї ночі вулицями старовин-ного Любліна прогулювалися 70 тисяч гостей, які за цей час мали нагоду відвідати більше 250 культурних подій та долучитися до понад 50 спільних проектів. 
Організатори фестивалю запевняють, що цьогорічний успіх “Ночі” є спільною заслугою і Польщі, і України. Адже над підготовкою фестивальної програми добряче попрацювали й українські партнери. Зокрема, цьогоріч нашу вітчизняну культуру “навпомацки” демонстрували понад 250 митців та творчих колективів.

Буквально на одну ніч Люблін перетворився на гігантський культурно-мистецький осередок. Бо ж чого там тільки не було: концерти, театральні, танцювальні, циркові виступи, а також різноманітні кінопокази, фотовиставки, літературні зустрічі!..  
Оскільки переважна більшість фестивальних заходів проходила у старій частині міста, прямо посеред вулиці були облаштовані концертні майданчики та мистецькі сектори. Свою творчість тут також представляли українські гурти “Піккардійська терція”, “Козак сістем” (“Гайдамаки”), “Voo Voo”, “Перкалаба”…

Засвітилися на нічному культурному святі й хмельничани — етно-рок-гурт центру національного виховання учнівської молоді “Чумацький шлях”. “Фестиваль “Ніч культури” є дуже потужною культурно-мистецькою подією в Європі. Ми дуже щасливі, що тут виступили. На фестиваль потрапили завдяки польським друзям. Грали у нічному клубі “Графіті”. Була дуже чудова атмосфера й відві-дувачі нас гарно прийняли, щоправда, їх було не так вже й багато, бо ж більшість тусувалася на вулицях, — розповідає соліст гурту “Чумацький шлях” Сергій Строян. — Крім того, ми мали змогу помандрувати Любліном й були вражені його красою. Відвідали також кілька культурно-мистецьких заходів. Додому привезли масу позитивних емоцій та гарних вражень”.

Вхід на всі фестивальні заходи був безкоштовним, що дало змогу відві-дувачам вільно перекочовувати зі свята на свято.

“Ніч культури” у Любліні проводиться з 2007 року. За досить-таки молодий вік фестиваль став досить популярним серед європейської спільноти.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *