Соціум

Влада стала ближчою і доступнішою

Цьогоріч на прийомі в міських очільників вже встигли побува- ти більше тисячі хмельничан. З метою створення сприятливіших умов для представників територіальної громади запроваджено практику виїзних прийомів керівників у мікрорайонах міста. Є всі умови для того, щоб кожен громадянин мав змогу висловитись і бути почутим.

Цьогоріч на прийомі в міських очільників вже встигли побува- ти більше тисячі хмельничан. З метою створення сприятливіших умов для представників територіальної громади запроваджено практику виїзних прийомів керівників у мікрорайонах міста. Є всі умови для того, щоб кожен громадянин мав змогу висловитись і бути почутим.

Торік було проведено дев’ять таких прийомів. Цього року було організовано та проведено три виїзні прийоми громадян. З хмельничанами у мікрорайонах спілкувалися й вирішували їхні проблеми секретар міської ради Валерій Лесков, перший заступник міського голови Олександр Вінніков і заступник міського голови Іван Прокопець. Прийоми відбулися на базі, відповідно, ЖЕКів №№1, 3 і 2. Під час цих прийомів мешканці будинків, які обслуговуються цими ЖЕКами, порушили 42 питання.

Наприклад, громадянин В.Віньковський просив пришвидшити видачу йому державного акта на земельну ділянку під гаражем. Питання вирішено позитивно.

Група хмельничан, мешканців будинку №58 на вул. Соборній, скаржилась на гучну музику, яка лунає щовечора з кафе “Театральне” і перешкоджає їм повноцінно відпочивати у власних помешканнях. Після прийому проведено певну роботу з адміністрацією кафе “Театральне”. Директор кафе надала письмову інформацію про те, що для зменшення рівня шуму від музичного супроводу у закладі вжито відповідні заходи.

Хмельничанка Олена Сторонсук (вул. Чкалова, 20/1) просила виловити бездомних собак у районі НВК №7, вулиць Чкалова та Вишневої. За вказаними адресами спрямували працівників комунального підприємства “Спецкомунтранс”, які за два дні виловили й доставили до притулку дев’ять собак. Ця робота триває й нині. Принагідно повідомляємо хмельничанам номер телефону служби, яка займається відловом безпритульних собак, — 2-12-95.

Громадянка О.Семенчук (проспект Миру, 71/2), багатодітна матір, яка до того ж доглядає за чоловіком-інвалідом І групи, просила надати їй матеріальну допомогу. Цю допомогу вона отримала.

Чимало проблем накопичилося в мешканців житлових будинків, які обслуговувалися ЖЕКом заводу “Катіон”, точніше мали б обслуговуватися. Бо тривалий час, через відсутність фінансових можливостей, цей ЖЕК не надавав навіть елементарних послуг. Тепер ці будинки передані на баланс ЖЕКу №3.

Хмельничанка Людмила Якимова (вул. Тернопільська, 18/2) просила вжити заходів до операторів кабельного телебачення та Інтернету, які при прокладанні відповідних мереж руйнують покрівлю та спричиняють безлад у під’їздах. Це звернення також взяли до уваги.

Усі порушені питання якісно та своєчасно розглядаються відповідними службами, заявники отримують повні обґрунтовані відповіді.

Зрозуміло, що на вирішення деяких питань, через вагомі причини або обмежені фінансові можливості, доведеться наразі зачекати. Але навіть у таких випадках громадянам під час прийому надаються необхідні консультації чи роз’яснення і вони розуміють, що владі небайдужі їхні проблеми.

Анатолій Савченко, завідувач відділу роботи зі зверненнями громадян міськвиконкому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *