Соціум

Прибирали місто партійні і безпартійні городяни

У суботу у рамках загальноміської толоки наше місто прибирали повсюди. А перших ми побачили на обраній ними для прибирання території активістів партії “Батьківщина”, які разом із волонтерами від комітету самоврядування Гречан прибирали у цьому мікрорайоні.

У суботу у рамках загальноміської толоки наше місто прибирали повсюди. А перших ми побачили на обраній ними для прибирання території активістів партії “Батьківщина”, які разом із волонтерами від комітету самоврядування Гречан прибирали у цьому мікрорайоні.

Майже три десятки людей зібралися вранці вихідного дня, аби розчистити потічок, що поблизу багатоповерхового житлового будинку №113/1 на вул. Північній, та прилеглі території. Озброївшись граблями, рукавичками та сміттєвими мішками, толочани взялися до справи, проте їх завдання виявилося складнішим, ніж очікувалося. Сміття, яке ліниві мешканці багатоповерхівки тривалий час жбурляли обабіч дороги або у потічок, нагромадилося стільки, що його довелося буквально видирати з багнюки. А поруч, приблизно за 200 метрів, знаходиться смітник! Зібране у мішки сміття згодом вивезли.

Загалом у Гречанах майже повсюди прибрано. За словами голови місцевого комітету самоврядування Людмили Білецької, це вже четвертий суботник цього року. “Раніше ми прибрали вулиці Вокзальну, Зенітну, а на окремих ділянках вулиць Курчатова та П’яскорського не лише наводили порядок, а й насаджували дерева. Цього разу виявили бажання допомогти нам активісти та члени партії “Батьківщина”, за що ми їм дуже вдячні. Спочатку планували прибрати прибережну смугу річки Південний Буг, але оскільки там нині мокро, розчистили територію тут”, — каже Людмила Білецька.

Голова фракції ВО “Батьківщина” в обласній раді Іван Гладуняк, який брав участь у цій толоці, зазначив: “Дивує те, що біля таких гарних новеньких багатоповерхівок громадяться стихійні смітники. Такі суботники треба проводити частіше. Було б добре, якби й мешканці долучилися до цієї справи та прибрали кожен у своєму дворі, вулиці, районі, тоді б наше місто стало набагато чистішим та ошатнішим”.

Прибирали того дня й у інших районах міста. За словами заступника начальника управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Сергія Кучера, під час загальноміської толоки загалом було прибрано 103 га території, на якій зібрали та вивезли 85 куб. м сміття. “У суботу прибрали 29 ділянок по всьому місту, зокрема трудилися толочани у парках ім. М.Чекмана, раківському та дендропарках, очистили від сміття Лісогринівецький масив, набережну річки Південний Буг… Того дня на різних ділянках висадили 50 дерев та 120 кущів. У прибиранні було задіяно 1100 людей, з них майже 400 прибирали прилеглі до установ та підприємств території. Наводити лад у місті допомагали й активісти політичних партій “Батьківщина”, “Фронт Змін”, а кількома днями раніше суботник проводили регіонали. На визначеній території прибирали того дня й члени Комуністичної та Народної партій, — каже Сергій Кучер. — Від початку року цей суботник уже третій, але оскільки по місту роботи ще вистачає, незабаром знову прибиратимемо й коситимемо траву…”.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *