Соціум

Депутатські ініціативи щодо парку відпочинку

Продовженням робочого засідання міської ради стало спільне засідання постійних комісій: з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і з питань роботи житлово-комунального господарства. Місцем свого засідання їхні члени обрали парк культури і відпочинку ім. М.Чекмана. Приводом такої виїзної роботи стала скандальна історія…

Продовженням робочого засідання міської ради стало спільне засідання постійних комісій: з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і з питань роботи житлово-комунального господарства. Місцем свого засідання їхні члени обрали парк культури і відпочинку ім. М.Чекмана. Приводом такої виїзної роботи стала скандальна історія з будівництвом об’єкта невідомого призначення на території парку, про що йшлося в ході депутатського дня. Отож депутати вирішили наочно познайомитися з ситуацією і загалом оцінити нинішній стан головного місця культурного відпочинку хмельничан на повітрі. Спільне засідання мало однак й інший підтекст. Як висловився один з його ініціаторів Олександр Кізляр, “депутатському корпусу пора відновити дієвий контроль за станом міста”. Щодо цього показовою стала спроба депутатів з’ясувати, з чийого дозволу на вході в парк було забетоновано понад 40 кв. м земельної ділянки, зрізані дерева та знищено зелений газон. Як не дивно, але жоден з численних посадовців на чолі з заступником міського голови Іваном Прокопцем, які взяли участь у засіданні комісії, не змогли задовольнити законний інтерес обранців. Вони лише розповіли, що зухвалий забудовник швиденько відмовився від свого задуму й згодився передати цей злощасний майданчик у комунальну власність міста.

На думку Івана Бухала, цей самочинно зведений об’єкт є приводом для детального вивчення загального стану парку. За його словами, “парк занедбаний, знамените дитяче містечко, яке занесене у каталог ЮНЕСКО, руйнується, територія культурного відпочинку безконтрольно забудовується, водойми захаращені”.

Колективний огляд паркових територій цей невтішний висновок підтвердив. Пропозицій та зауважень у депутатів виникало чимало. Олександр Кудінов порівняв свої враження з відвідин міського парку у Трускавці з нашим: “Там немає жодного об’єкта торгівлі, все зроблене лише для культурного відпочинку”. Олександр Кізляр вважає необхідним заборонити в парку продаж алкогольних напоїв. Віктор Паламарчук пропонує провести у парк воду і каналізацію, що дасть змогу облаштувати нарешті цивілізований туалет. Григорій Галкін висловився щодо зобов’язання власників торговельних закладів встановлювати біотуалети і здійснювати благоустрій прилеглих територій.

Учасники спільного засідання мають обстежити також привокзальну площу і свої висновки обговорити разом із підприємцями, які ведуть бізнес у парку та біля залізничного вокзалу. Цій темі депутати хочуть присвятити одне з наступних робочих засідань міської ради.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *