Соціум

Хмельницьким дітям на Миколая показали ексклюзивну казку

Відбулося це в дитячій школі мистецтв. Глядачам із дитсадків та молодших класів юні актори зіграли аж 16 вистав. Кілька показів були благодійними — для малечі з багатодітних родин, сиріт.

Відбулося це в дитячій школі мистецтв. Глядачам із дитсадків та молодших класів юні актори зіграли аж 16 вистав. Кілька показів були благодійними — для малечі з багатодітних родин, сиріт.

З тим, що казкове дійство справді ексклюзивне, не посперечаєшся. Сценарій був спеціально написаний заступником директора з виховної роботи, викладачем театрального відділення дитячої школи мистецтв Анатолієм Тітовим.

“Наш колектив уже звик відзначати День святого Миколая на сцені. Щоразу підходимо до цього по-творчому, вигадуємо новий сюжет. Він цікавий по обидва боки театральної завіси: маленька публіка завжди сприймає на ура наші казкові експерименти, ну, й актори-початківці також із захопленням вживаються в нових персонажів, шиють нові костюми, вивчають нові пісні, танці”, — розповідає Анатолій Григорович, якому випала роль не лише сценариста, але й головного персонажа свого творіння — святого Миколая.

16 вистав було зіграно в шаленому темпі — за чотири дні. Витримати такий насичений графік — по чотири заходи в день, деколи не під силу навіть досвідченим театралам. Щоб не перевантажувати дітей, було підготовлено три акторські склади, а це майже півтори сотні учнів мистецької установи. Окрім вихованців театрального класу Анатолія Тітова та Ольги Сивопляс, задіяли хлопців та дівчат класів народного співу Уляни Прокопишиної, Тетяни Підберезної та сучасного танцю Юлії Суворової.

Місяць велика сім’я школи готувалася, щоб оживити найрізноманітніших персонажів. Разом із улюбленими Бабою Ягою, Чортиком Антипком, Метелицею, Морозом-Морозенком, Кікіморою, Феєю на одній сцені уживалися новенькі і ще невідомі Голопупики, птиця Карапака, Дуринда, Плаксинда, Михайло-Помагайло, Опудало та інші. Всі пристрасті розвивалися навколо підготовки свята Миколая. Нечисть влаштовувала усілякі капості і старалася зіпсувати дійство. Здавалося б, що ворогуючих і непримиренних суперників нічого не врятує. Але тут з’являється сам Миколай і всі інтрижки залишаються в минулому. Темні сили каються в своїх нечистих справах та переходять на бік добра. Святий роздає всім подарунки, а декому й по різочці. Цей повчальний момент адресувався діткам у залі, які повинні знати, що за непослух і нечесні вчинки миколайчиків їм не бачити.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *