Соціум

Виставкою відзначили 10-річчя

Виставкою художніх робіт викладачів, яку відкрито в міській раді, кафедра дизайну Хмельницького національного університету відзначила своє перше 10-річчя.

Виставкою художніх робіт викладачів, яку відкрито в міській раді, кафедра дизайну Хмельницького національного університету відзначила своє перше 10-річчя.

Із ювілеєм та відкриттям експозиції викладачів, студентів та гостей від імені міського голови привітала керуюча справами виконавчого комітету міської ради Людмила Черевченко. “Ми сьогодні маємо можливість познайомитися з роботами визначних майстрів, які не тільки навчають студентів бачити прекрасне, розуміти цей світ, знайти себе в житті, а й самі творять. Ваші твори нагадують про те, що в кожного з нас є серце, душа, що навколишній світ прекрасний. Я вам дуже дякую, що ми втілили в життя цей проект. Сподіваюся на подальшу співпрацю. Бажаю вам успіхів, здоров’я та натхнення”, — сказала Людмила Петрівна. Присутніх від імені ректорату вітав проректор з науково-педагогічної роботи, професор Михайло Войнаренко. Вітальні слова пролунали з вуст завідувача кафедри дизайну ХНУ, професора Ірини Баннової, народного художника України, викладача і скульптора Миколи Мазура, заслуженого художника України, корифея мистецтва графіки Михайла Андрійчука, голови обласної організації Національної спілки художників України Леоніда Коваленка, а також студентів факультету дизайну. Присутні мали змогу переглянути чудові роботи викладачів кафедри, які навчають студентів за напрямками графічний дизайн та реклама, дизайн одягу, інтер’єру та меблів. Є тут живопис, графіка та скульптура, ткані гобелени, вишивані картини, фотокартини, проекти скульптурних композицій та комплексів, концептуальні та реалізовані проекти дизайну середовища, меблів та одягу. Як відзначали самі студенти, вони в захваті від того, що їх викладачі — не лише теоретики, а й практики. Нині на кафедрі працюють 33 викладачі та дев’ять педагогічних працівників, які є представниками кількох поколінь яскравих та самобутніх митців Хмельниччини та наставниками майбутніх.

Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *