Соціум

Перетворюються у політичний розшук управління внутрішньої політики держадміністрацій?..

Це доручення на адресу селищних та сільських голів Кам’янець-Подільського району, підписане заступником голови тамтешньої райдержадміністрації П.Довгополом, що потрапило в Інтернет через блог письменника Сергія Пантюка, варте окремої уваги. Адже рекомендації і вимоги, які воно містить, засвідчують, що всі відділи та управління внутрішньої політики держадміністрацій наділяються нині…

Це доручення на адресу селищних та сільських голів Кам’янець-Подільського району, підписане заступником голови тамтешньої райдержадміністрації П.Довгополом, що потрапило в Інтернет через блог письменника Сергія Пантюка, варте окремої уваги. Адже рекомендації і вимоги, які воно містить, засвідчують, що всі відділи та управління внутрішньої політики держадміністрацій наділяються нині функціями, властивими за радянських часів відповідним компартійним органам та комітету держбезпеки. Словом, у нашій нібито демократичній державі відновлюється політичний розшук. Адже довідка ця, зрозуміло, складена на основі відповідних інструкцій з обласного та столичного “верху”, містить не загальні фрази, а цілком конкретні вказівки. Ось деякі з них: “звернути особливу увагу на оперативність інформування… про заплановані та проведені у населених пунктах району заходи із соціально-політичних та релігійних питань”; “посилити відслідковування (?) статутної діяльності осередків політичних партій та громадських організацій, які мають політичний ухил (збори, конференції)”; “довідка повинна містити вичерпну інформацію про хід та результати заходу, прізвища та посади організаторів, кількість та категорії учасників, гасла, прапори, список виступаючих та основні тези виступів, оцінка діяльності влади, реакція місцевої влади, заплановані подальші акції, участь в акції народних депутатів, лідерів обласного рівня”; “уся розповсюджувана друкована продукція агітаційного і політичного змісту сканується та невідкладно передається у відділ” і т.д., і т.п.

Тож якщо так далі піде, то при цих структурах, мабуть, будуть створюватися підрозділи секретних працівників, які будуть проникати у ці партійні, громадські та релігійні середовища, відповідно вже нині виникла потреба в оплаті їх послуг. Читаючи цю “дурню” згаданого посадовця, уявляючи, як над подібними рекомендаціями трудяться в обл-держадміністраціях, в Адміністрації Президента, спершу стає смішно, а потім образливо за всіх нас, якщо ми вже допустили подібний маразм у роботі нібито державних органів, які мають шанс перетворитися на якусь подобу згаданих радянських структур.

М.ШЕВЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *