Соціум

Василь Кравчук: “Ми йдемо в нікуди з цією владою…”

Про події, пов’язані з судовим процесом над лідером української опозиції, головою партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко та про суспільно-політичну ситуацію в країні загалом і нашому краї зокрема, йшлося на прес-конференції, яку минулого четверга дав народний депутат України, голова обласної організації батьківщинівців Василь Кравчук.

Про події, пов’язані з судовим процесом над лідером української опозиції, головою партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко та про суспільно-політичну ситуацію в країні загалом і нашому краї зокрема, йшлося на прес-конференції, яку минулого четверга дав народний депутат України, голова обласної організації батьківщинівців Василь Кравчук.

Даючи оцінки всього, що відбувається навколо суду над Юлією Тимошенко, та вироку, який оголосив їй 11 жовтня Печерський суд столиці, він наголосив, що нині йдеться не лише про її чесне ім’я, але й про тотальний наступ нинішнього владного режиму на всі демократичні свободи в країні та про очевидні ознаки перетворення України у тоталітарну державу.

— Влада прагне залякати суспільство своїми репресивними діями, — зауважив Василь Кравчук, — і це вже виклик усім нам, усьому українському суспільству. Тож нині кожен свідомий громадянин повинен для себе зробити висновок, яка його позиція у нинішній ситуації: або він опустить голову і змириться з усім цим владним свавіллям, або проявить активну громадянську позицію і щонайменше долучиться нині до наших протестних акцій. “Холодним душем” вирок Юлії Тимошенко став нині для більшості лідерів політичних партій, які позиціонують себе як опозиційні, адже всім стає зрозуміле наше гасло: сьогодні Юля — завтра ти!

Щодо протестних акцій, які організовує “Батьківщина” в нашім краї, то він зазначив, що вони пройдуть в усіх районах області і власне розпочалися протестним мітингом опозиції, з ініціативи комітету опору диктатурі в обласному центрі на Покрови. Великі надії покладають батьківщинівці і на позачергову сесію Хмельницької міської ради з питання політичних репресій в країні, на спроби депутатів-батьківщинівців в обласній та інших місцевих радах області поставити це питання на своїх сесіях.

Відповідаючи на запитання, зокрема, про діяльність фракції “Батьківщини” в облраді, Василь Кравчук обґрунтував зміну там керівника, яким став екс-голова облради Іван Гладуняк, повідомив, що з боку її нинішнього керівництва є спроби розколоти фракцію пропозиціями переходу окремим її членам до регіоналів або ж у нібито нейтральну депутатську групу “Будуємо Хмельниччину разом”. Скільки таких “перебіжчиків” там у “Батьківщини” поки що не відомо, але голова її облорганізації запевнив, що її робота кардинально активізується.

“Ми йдемо в нікуди з цією владою”, — вважає нардеп Кравчук, зазначивши, що у парламенті нині ще є можливість зняти питання щодо вироку Юлії Тимошенко шляхом декриміналізації статі 365 Кримінально-процесуального кодексу, за якою її засуджено. Наголосив, що цього нині чекають від Віктора Януковича Європа, США, Росія, провідні політичні діячі світу, адже цей суд поставив під питання можливість України стати асоційованим членом Євросоюзу.

Досить оптимістичну оцінку дав він можливостям співпраці опозиційних сил, зокрема з “Фронтом змін”, як і загалом ситуації в обласній організації “Батьківщини”, де нині фіксується членство партійців на рівні 30 тисяч, що викликало відверто скептичну репліку журналістів. Нагадали вони і про її екс-голову, “тушкованого” нардепа Олександра Буджерака, громадська приймальня якого досі знаходиться в офісі цієї партії. Виявляється, “виселити” його звідси складно юридично, адже ця кімната проходить у рішеннях міськ-виконкому якраз як приймальня нардепа, де, зрозуміло, він не буває і нікого не приймає. Поділився Василь Кравчук і своїми баченнями наступних парламентських виборів, поглядами на виборче законодавство і наголосив, що їх партія готується дуже серйозно до цієї виборчої кампанії, хоч і не виключає, що влада може на них запустити будь-який сценарій маніпуляцій і тиску на виборця.

В.Сівач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *