Соціум

Школярів вчитимуть вибирати правильну їжу

Допоможе їм у цьому спеціально виданий посібник “Поради юним споживачам”, першу партію якого вже почали розповсюджувати у школах області.

Допоможе їм у цьому спеціально виданий посібник “Поради юним споживачам”, першу партію якого вже почали розповсюджувати у школах області.

Ініціатором створення довідково-інформаційного видання стала “Хмельницькстандартметрологія”, яку підтримало обласне управління освіти і науки. Представники обох кажуть, що так вони навчать молоде покоління не лише вибирати правильну їжу, але й знати та вміти захищати свої споживацькі права.

“Вже багато років в Україні святкується європейський тиждень якості. З цієї нагоди на державному рівні проводяться різноманітні форуми, конференції, рекламні кампанії у засобах масової інформації. Видання і презентація нашого посібника також відбулися в рамках цієї ініціативи”, — пояснює заступник генерального директора “Хмельницькстандартметрології” Олексій Довгий.

У книжечці висвітлено основні засади культури споживання, роз’яснено поняття — маркування, сертифікація, товарний знак, штрих код, а також розміщено інформацію про найпоширеніші харчові домішки, вимоги до етикетування харчових та непродовольчих товарів, раціональне харчування людини та інше.

Привертати увагу молоді до свідомого споживання продуктів та послуг ініціатори будуть не лише через видання, але й завдяки відкритим урокам, конкурсам учнівської творчості: наприклад, створенням стінгазет тощо.

В рамках святкування європейського тижня якості будуть оголошені результати Всеукраїнського конкурсу “100 кращих товарів України”, на якому наш регіон представлятимуть шість фірм, та виставки-конкурсу дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі”, у фінал якого пройшли дев’ятеро юних хмельничан.

Ольга Олександрова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *